Bombele pe roţi ale Transurb

Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Dacă nu eşti contracronometru, ia-o la pas, agale, şi evită autobuzele sau tramvaiele Transurb! Ţi-o spune un om care, în urmă cu două zile, a fost pe punctul de a leşina în una dintre bombele astea pe roţi, cărora le spunem, pompos, mijloace de transport în comun.

Sunt de fapt nişte cutii din metal mizerabile, în care aproape că nu poţi respira, în zilele astea toride. Nu doar că nu au climatizare, dar nici geamurile celor mai multe dintre bombe nu pot fi deschise, căci autorităţile noastre fără cap, atunci când le-au achiziţionat de prin gunoaiele altora, nu s-au gândit nicio secundă că amărâţii ăştia de gălăţeni au nevoie să şi respire, nu doar să fie căraţi dintr-un punct în altul. Şi-au spus, probabil, că sunt suficiente cele două sau trei trape, pe care, apropo, mulţi dintre şoferi nici nu le deschid, până pe la orele prânzului. Şi atunci când o fac, le deschid doar un pic, la aproximativ un sfert, hai jumătate, cu indulgenţă, din capacitatea lor.

Conducerea Transurb declara, în urmă cu aproximativ o lună, că dintre cele 110 autobuze şi 30 de tramvaie, doar cinci au aer condiţionat! Ca să apuci să circuli măcar o dată cu unul dintre cele dotate cu climatizare, chiar îţi trebuie mare, mare noroc.

Realizaţi cât de indolenţi şi incompetenţi au fost cei mai mulţi dintre cei care ne-au condus, de-a lungul timpului, dacă nu au fost capabili să aleagă ceva mai bun pentru cetăţenii lor? Nu au fost capabili să gândească în perspectivă, să ia în calcul o strategie pe termen lung, nu au avut viziune şi interes ca să le ofere oamenilor un minimum confort. Deh, ei circulă cu maşinile instituţiilor sau cu cele personale, nu îi obligă nimeni să călătorească împreună cu muritorii de rând, pentru a simţi pe pielea lor efectele incompetenţei şi nesimţirii crase.

În curând, vom avea 14 troleibuze noi, graţie proiectului demarat de către fostul primar Marius Stan, pe care actuala administraţie îl continuă. Se anunţă şi achiziţia câtorva zeci de autobuze, dotate cu aer condiţionat. Pentru astea, însă, va trebui să mai aşteptăm ceva timp...

Până atunci, păziţi-vă de bombele Transurb, dacă ţineţi la sănătatea voastră!

Citit 4594 ori Ultima modificare Duminică, 06 August 2017 21:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.