Şi acum, demolăm Primăria?

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Câte pasiuni şi controverse a stârnit noul sediu al Primăriei! O clădire modernă, care, dincolo de toate comentariile şi polemica generată pe reţelele de socializare, era absolut necesară pentru un oraş care se respectă şi care pretinde că îşi doreşte să se civilizeze şi să se dezvolte. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că în aşa fel am scăpat de ruinele unei construcţii lăsate de izbelişte, un mastodont din beton şi fier, care zăcea de ani de zile în coasta Prefecturii şi urâţea strada Domnească, este cu atât mai benefic.

În zilele premergătoare inaugurării, mediul on-line s-a transformat într-un adevărat câmp de bătălie, în care numeroşi gălăţeni au criticat dur şi vehement construcţia din sticlă şi metal (apropiată de stilul american). Ba chiar, după ce clădirea a fost finalizată, există „voci” care nu s-au sfiit să-i îndemne pe oameni să ceară în instanţă demolarea noului sediu al Primăriei, întrucât încalcă normele de urbanism, reglementate tocmai de Consiliul Local.

Despre acest proiect s-a vorbit intens încă de înainte de a i se pune piatra de temelie. Jurnaliştii au scris, în nenumărate rânduri, despre planurile fostului primar Marius Stan şi ale primarului actual, Ionuţ Pucheanu. Ce i-a oprit însă pe unii dintre reprezentanţii societăţii civile, extrem de revoltaţi acum din cauza acestei clădiri, să împiedice construirea ei într-o zonă protejată? Sau, de ce nu, să pună presiune pe aleşi să garanteze că măcar faţada va fi construită în armonie cu bijuteriile arhitecturale din zonă, când proiectul era doar o schiţă pe hârtie? De ce nu au organizat proteste pentru a-i determina pe capii administraţiei să nu arunce cu furca o clădire din metal şi sticlă printre atâtea monumente istorice şi de arhitectură, cum spun ei? Proiectul ar fi putut să iasă aşa cum şi-ar fi dorit chiar ei, cei nemulţumiţi astăzi de noua Primărie, dacă şi-ar fi unit forţele şi ar fi făcut ceva mai mult decât comentarii pe reţelele de socializare, dacă, de ce nu, i-ar fi chemat pe gălăţeni în stradă, alături de ei, câteva zile bune, chiar în faţa Primăriei şi i-ar fi obligat pe aleşi să procedeze aşa cum cred ei că este corect şi frumos.

Şi acum ce faceţi, propuneţi să demolăm Primăria?

Citit 5758 ori Ultima modificare Joi, 31 August 2017 00:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.