Cine achită nota de plată pe minciunile PSD?

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ca să câştige alegerile, PSD a făcut promisiuni mincinoase despre creşteri fantasmagorice de salarii, după un calendar greu de aplicat într-o economie reală. Cum nu are de unde să dea banii promişi, Guvernul a inventat o aberaţie fiscală prin care nota de plată a alegerilor va cădea pe umerii economiei private, a oamenilor care mai produc ceva în ţara asta.

Din nefericire, OUG privind modificarea Codului Fiscal, respectiv redefinirea brutului şi mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat, nu va rezolva nici măcar problema bugetarilor, care au votat PSD cu două mâni, visând la salarii mai mari. Bugetarii cu salariul  mediu au de ce să-şi muşte acum degetele cu care au împăturit plini de speranţă buletinele de vot: în loc de majorări de  25-30  la sută vor primi doar 3  lei!  Totodată,  cei  cu salarii  minime vor pupa în plus doar 47 de lei. La  care se va adăuga şi o frumoasă rată a inflaţiei, care va duce în jos cu câteva procente şi puterea de cumpărare.

Cea mai tristă situaţie e, însă, a milioanelor de angajaţi din domeniul privat, care n-au nicio şansă s-o ducă mai bine, dimpotrivă ar putea ajunge acasă mai "uşori" cu sute de lei.

Toate acestea vor avea efecte sociale  şi economice în lanţ. Oamenii au început deja să iasă  în stradă. Patronii, de teamă să nu rămână fără angajaţi vor fi forţaţi să crească lefurile. Iar aceste creşteri, fireşte, se vor acoperi din scumpirea produselor şi serviciilor.

Probleme vor apărea şi în bugetul comunităţilor locale, pentru că prin noile reglementări va dispărea o parte din cota defalcată a impozitului pe venit. Ce înseamnă asta? Că ne va lovi acolo unde ne doare mai mult şi pe termen lung: în Educaţie şi Sănătate. Nu vor mai fi bani suficienţi pentru întreţinerea şcolilor şi spitalelor.

Cel mai trist este că astfel de ţăci poporul român şi-a mai luat. Şi nu vorbim de evenimente îndepărtate în timp. În 2008, Băsescu a ajuns preşedinte promiţându-le salarii mai mari cu 50 la sută profesorilor. Vis care s-a  terminat cu tăierea a 25 la sută din lefurile tuturor bugetarilor. Mă întreb doar din câte păcăleli e dispus să înveţe poporul român lecţia atunci când merge la urne?

Citit 1865 ori Ultima modificare Joi, 16 Noiembrie 2017 23:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.