Cetăţeni de onoare în mare secret

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
6 comentarii

Extrem de ciudată modalitatea în care Primăria a gestionat acordarea titlurilor de Cetăţean de Onoare! Concret, s-a stabilit ca pe 28 noiembrie să se desfăşoare ceremonia de acordare a acestor titluri, iar şedinţa Consiliului Local prin care s-a votat cine va primi distincţia a avut loc cu doar o zi mai devreme, adică luni, 27 noiembrie.
Dacă ar fi ştiut din vreme, cei care au fost votaţi să primească această distincţie şi stau prin alte zări poate şi-ar fi făcut timp să ajungă şi ei la Gală! Nu anunţi o personalitate de pe o zi pe alta că vrei să o premiezi şi te aştepţi să şi răspundă prezent să primească diploma. Bunăoară, matematicianul Cristian Sorin Calude stă ici, peste deal, în Noua Zeelandă. Soprana Ileana Cotrubaş are numai 78 de ani, iar criticul de film Tudor Caranfil - 86. Ce-i un drum Bucureşti - Galaţi, peste noapte, pentru ei?!
Probabil Primăria a achiziţionat recent un dispozitiv de teleportare, altfel nu înţelegem de ce nu s-au votat Cetăţenii de Onoare mai devreme, astfel încât premianţii să-şi poată face din timp planuri ca să ajungă şi să se bucure de cinstea şi onoarea pe care le-o acordă urbea natală. Vorba aia: teleportare, teleportare, dar să ştim şi noi!
Ce să mai spunem de faptul că, abia înainte de începerea şedinţei, cei din aparatul tehnic al Primăriei s-au gândit că ar fi frumos să le ceară celor în cauză acordul să fie numiţi Cetăţeni de Onoare  şi abia apoi să fie votaţi. Puţin a  fost să nu se întâmple invers! Şi, pentru că funcţionarii Primăriei aveau... alte treburi, o parte din sarcina lor a ajuns la colegul nostru Dan Cătălin Predescu, care făcuse câteva propuneri de Cetăţeni de Onoare, în numele asociaţiei jurnaliştilor de la "Viaţa liberă", "Danube Media Center". Nu-i bai, că omul nostru, cel care a iniţiat şi ţinut ani la rând rubrica "Gălăţeni care au uimit lumea", a încercat să se achite de sarcină cu sârg şi drag.
Problema care se pune e alta: cum îşi permit funcţionarii Primăriei să facă o treabă de o asemenea importanţă pe genunchi? Mai ales că titlurile de Cetăţean de Onoare se acordă celor mai aleşi dintre gălăţeni şi că e, până la urmă, o chestiune de bun simţ să nu anunţi omul cu mai puţin de 24 de ore că trebuie să vină la Gală.

Citit 2690 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 18:26

6 comentarii

 • postat de Ion Joi, 30 Noiembrie 2017 09:59 89.137.228.*** Link la comentariu
  0
  2

  De onoare=a) Demn de incredere, cinstit, onest; b) Care angajeaza cinstea, demnitatea cuiva;c) onorific. (DEX online). Cati inteleg sensul? Presupun ca, doar cei care ei insisi sunt niste cetateni onorabili la randul lor. Altfel, de ce aveti pretentii?

  Raportează
 • postat de DR.MIHAI MORARU Miercuri, 29 Noiembrie 2017 20:28 5.13.233.*** Link la comentariu
  0
  2

  SCUZE,GRABINDU-MA AM SCRIS ileana cotrubas,si nu cum merita cu prisosinta ILEANA COTRUBAS.... SANATATE SI AUDITIII MINUNATE VA DORESC!!!

  Raportează
 • postat de DR.MIHAI MORARU Miercuri, 29 Noiembrie 2017 20:22 5.13.233.*** Link la comentariu
  1
  9

  VA CUNOSC DE ceva ani si stiti ca va apreciez atat ca jurnalist cat si ca om de mare bun simt;ceea ce m-a mirat peste masura este faptul ca ,referindu-va la MARI OAMENI AI GALATIULU ICARE AR MERITA DIN PLIN TOATE ONORURILE AMINTITI DE MAREA SOPRANA ILEANA COTRUBAS(CU VECHI ORIGINI GALATENE ,BUNICII DOMNIEI sale fiind din OANCEA.,dupa cum imi spunea onruda foarte apropiata ,din OANCEA.STIMATA DOAMNA ,PERSONAL I-AS ACORDA MARII ARTISTE CARE A STRALUCIT SI ALATURI DE PAVAROTTI ,cele mai mari onoruri,find un impatimit meloman...la fel as proceda cu marele bariron VASILE MARTINOIU,LANSAT LA GALATI SI CARE A CANTATAT ,UNEORI ECLIPSINDU-I ALATURI DE MARI GLORII ALE LUMII,DAR PENTRU CA ACESTI OAMENI SA FIE RASPLATITI DUPA MERITE AR TREBUI SA FIE CUNOSCUTI PE MASURA,SI IUBITI LA FEL.....VA ROG,SINCER,SPUNETI-MI DUMNEAVOASTRA CATI DINTRE CEI PUSI SA STABILEASCA PREMIATII II CUNOSC PE ACESTI MARI OAMENI...LE SUNT MULT MAI FAMILIARI SALAM,GUTA SI GASCA DECAT ACESTI MARI OAMENI CA SA NU MAI AMINTIM SI DE CELEBRII FRATI GALATENI VALENTIN SI STEFAN GHEORGHIU,DAN ATANASIU,ETC,ETC....DOAMNA ,CA SA-I CUNOSTI SI SA-I POTI APRECIA PE ACESTI MARI OAMENI TREBUIE SA LE APRECIEZIB REALIZARILE,DAR CAND NICI MACAR NU-I CUNOSTI,TOT INDIVIZI FARA VALOARE VOR PRIMI NEMERITATA LAURII VESTEJITI AI UNOR COROANE FARA NICIO VALOARE...APROPOS,CA SA -SI FACA UNII O IDEE CINE A FOST ileana cotrubas,va invit sa intrati pe net si sa vedeti ,,TRAVIATA,,,IJN CARE STRALUCESTE ALATURI DE PAVAROTTI...SANATATAE LA TOATA LUMEA SI VIZIONARE PLACUTA!!!

  Raportează
 • postat de galateanca Miercuri, 29 Noiembrie 2017 09:10 5.13.251.*** Link la comentariu
  1
  9

  Iarasi si iarasi vedem incompetenta functionarilor publici din Primaria Galati. Numai aere de atotstiutori, tupeu si ifose. Salarii mari, chiar f.mari si n-au fost in stare sa acceseze fonduri europene, sa organizeze un eveniment cap-coada fara sa uite ceva. Primarul ar fi trebuit sa se gandeasca la aceste amanunte sau cei pusi sa se ocupe din aparatul de specialitate ?

  Raportează
 • postat de dgi Miercuri, 29 Noiembrie 2017 08:21 82.208.137.*** Link la comentariu
  0
  6

  Acum sunt de vina " funcţionarii Primăriei" nu seful lor (doar primarul dispune) care a dispus aceasta incurcatura. Tot timpul se foloseste formularea generala "Primăria" fara a verifica exact cine a propus si cine a dispus. Ar trebui sa stim mai clar cine din primarie ia o hotarare sau alta si care a fost fundamentarea. Macar atat. Dealtfel ce asteptari aveti? Toate hotararile sunt luate pompieristic, in ultimul moment si fara a tine cont de parerile sau punctele de vedere ale cetatenilor sau in cazul de fata a ziaristilor.

  Raportează
 • postat de IC Miercuri, 29 Noiembrie 2017 08:00 100.99.95.*** Link la comentariu
  2
  8

  CETATEAN DE ONOARE in anul 2017 , a cazut sau nu comunismul ?????????????? Nina Cassian(n. -Renée Annie Cassian, 27 noiembrie 1924, Galați - d. 15 aprilie 2014, New York) către Nicolae Ceauşescu:„Tovarăşe secretar general, vă rog să-mi permiteţi să încep cu o mărturisire personală. Nu am făcut niciodată şi nu fac parte din nici un grup. Cum spuneam într-o poezie: «Aparţin comunismului cu tot ce am mai bun în mine,/ cu cele mai tinere idei ale mele,/ cu dragostea mea cea mai întemeiată,/ cu actele mele cele mai fecunde». Singura putere pe care mi-am dorit-o vreodată a fost aceea de a fi în măsură să dau tot randamentul de care sunt capabilă, acest pământ pe care m-am născut, pe care au trăit părinţii,bunicii şi străbunicii mei. Păstrez cu mîndrie diploma străbunicii mele,semnată de Vodă Ghica şi decoraţia Bărbăţie şi Credinţă cu spade, primită de tatăl meu în primul război mondial. Spun, cu o expresie scumpă mie, că limba română e unica mea religie. Cînd am ajuns la vârsta conştiinţei, ţara era subguvern fascist. Nu m-a atras nici o clipă sionismul, ci ideea şi lupta comuniştilor în care m-am încadrat şi din rândul cărora fac parte de 40 deani.” Am citat si NO COMMENT hotararea CL , intreb :pe cand si Gheorghe Gheorghiu Dej cetatean de onoare,post mortem , al Galatiului , doar a trecut si el pe aici ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.