Vin banii pentru cadrele didactice

Vin banii pentru cadrele didactice

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
3 comentarii

Unităţile din învăţământul preuniversitar de stat vor primi fonduri în valoare totală de 144,5 milioane de lei pentru finanţarea cheltuielilor cu salariile şi hotărârile judecătoreşti.
Guvernul a aprobat o hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Astfel, suma de 5,282 milioane de lei se alocă pentru pentru plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora pentru finanţarea unităţilor de învăţământ special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională. Suma de 2,5 milioane de lei se repartizează pentru asigurarea plăţii tranşelor aferente hotărârilor judecătoreşti, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională. De asemenea, administraţiile locale vor primi 136,72 milioane de lei, din care 87,72 milioane de lei pentru plata cheltuielilor cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, iar 49 milioane de lei pentru plata tranşelor aferente hotărârilor judecătoreşti stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Citit 3039 ori Ultima modificare Vineri, 15 Decembrie 2017 19:47

3 comentarii

 • postat de RUŞINE Luni, 18 Decembrie 2017 13:55 81.12.149.*** Link la comentariu
  5
  7

  Încă o manevră a Guvernului PSD pentru a mai amăgi o categorie socială de bugetari, după cea din Administraţiile Locale, şi ai atrage de partea lor, pentru a nu se mai revolta împotriva coaliţiei de guvernare.
  Ceva, ceva se pregăteşte sus acolo la Guvern sau Parlament!
  Oare au mai rămas multe pomeni electorale de rezolvat? Să vedem cum se vor descurca celelalte categorii sociale, în special cei care lucrează la privat şi care duc greul economiei!
  Români, fiţi vigilenţi!

  Raportează
 • postat de membru sindicat Educatia Duminică, 17 Decembrie 2017 13:32 5.13.134.*** Link la comentariu
  2
  10

  Pai , daca tot vreti " sa se stie ", atunci poate ne dumiriti si pe noi ce procent reprezinta acesti bani din cei 35% datorati cadrelor didactice , conform hotararilor judecatoresti Dna inspector general Enache a declarat in Viata Libera ca profesorii vor primi TOTI banii cuveniti in ziua de salariu . Deci, inca o data , CE REPREZINTA ACESTI BANI ? Nu cumva am fost tepuiti inca o data de contabilii din scoli ?

  Raportează
 • postat de Sindicatul Liber Educația - președinte Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 17:56 89.136.231.*** Link la comentariu
  12
  10

  Să se știe. Acest lucru, membrii Sindicatului Liber ,,Educația” îl aveau în cunoștință de pe data de 14 decembrie. Își pot verifica e-mail-urile.
  Să se știe. Acest lucru se produce în urma discuțiilor de la M.E.N. dintre reprezentanții federațiilor sindicale din învățământ și conducerea M.E.N. La discuțiile din data de 13.12.2017 cu ministrul Liviu Pop, discuții care au avut loc la sediul FSLI, au participat și președinții celor două sindicate FSLI din județul Galați.
  Să se știe. Banii provin din fondurile de rezervă ale M.E.N. și este pentru prima dată din din 1990 încoace când un ministru al Educației cedează fondurile de rezervă ale M.E.N. pentru a plăti drepturile salariale restante ale salariaților din învățământ. Alți miniștri au prorogat termenele de plată sau au cerut guvernului să emită acte normative pentru reducerea drepturilor salariale și a numărului de cadre didactice.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.