Şcoala incluzivă, o şcoală pentru fiecare

Şcoala incluzivă, o şcoală pentru fiecare

Nicoleta Gina Perju
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
3 comentarii

Şcoala Gimnazială "Constantin Gh. Marinescu" implementează, începând din acest an, un proiect intitulat "Şcoala incluzivă - o şcoală pentru fiecare", care a obţinut 89 de puncte la selecţie.
Proiectul are o durată de 20 de luni şi porneşte de la nevoia unităţii noastre de învăţământ de a deveni o şcoală incluzivă, o şcoală pentru fiecare dintre elevii noştri, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, fie că aceştia sunt supuşi riscului de excluziune socială din cauza dificultăţilor financiare, fie că provin din familii în care unul sau ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie că provin din familii din Republica Moldova stabilite în ţara noastră sau provin din familii mixte, fie că sunt elevi cu cerinţe educaţionale speciale.
Opt cadre didactice din şcoala noastră, patru învăţători şi patru profesori, vor participa la cursuri de formare furnizate de organizaţii europene cu experienţă în domeniul educaţiei incluzive, ce se vor desfăşura în patru ţări europene diferite, ceea ce va conduce la o deschidere europeană mai largă a şcolii noastre. Cursurile se vor desfăşura în limba engleză şi vor folosi platforme digitale şi tehnologii moderne, ceea ce va contribui la dezvoltarea competenţelor lingvistice şi digitale ale cadrelor didactice participante.
Cunoştinţele şi deprinderile căpătate în urma participării la aceste cursuri vor fi implementate la clasele primare şi gimnaziale, la întoarcerea din mobilităţi, după cum urmează: la clasele primare şi gimnaziale, cu elevi proveniţi din familii migrante sau mixte sau din medii defavorizate, începând din ianuarie 2018; la clasele gimnaziale, cu elevi cu cerinţe educaţionale speciale, începând din aprilie 2018; la clasele primare, cu elevi cu cerinţe educaţionale speciale, începând din noiembrie 2018.

Citit 1673 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:47

3 comentarii

 • postat de gheorghe Miercuri, 27 Decembrie 2017 10:14 172.103.153.*** Link la comentariu
  1
  4

  Ce inseamna familii "mixte"?
  Pederasti, poponari, lesbiene... sado-masochisti... nu-i asa?
  Ca doar nu va referiti la cupluri crestin-eretica sau roman-straina, nu-i asa?
  Si cand spun "cupluri" ma refer la convietuirea perversilor care nu au "acte" ca sa faca "gat" pentru egalitate, nu-i asa?
  Incluziune se refera sa fie "inghititi" de catre oamenii de bun-simt, care nu sustin nici practicile degeneratilor dar nici falsitatea unirii lor oficializate care duce la pedofilie "programata" swi - practic - la distrugerea, sinuciderea societatii in doua generatii: a lor si a copiilor sodomizati si violati cu noua voastra educatie "incluziva"!
  Cand spui cuiva ca il "incluzi" se subintelege ca l-ai etichetat drept "strain" de comunitate.
  Din "subiectii" enumerati, toti sint copii, toti sint romani.
  Ce, cum, unde si DE CE sa ii consideri straini?
  Ca sa va invartiti de excursii in strainatate ca sa-i distrugeti mental???

  Raportează
 • postat de gheorghe Miercuri, 27 Decembrie 2017 10:07 172.103.153.*** Link la comentariu
  1
  5

  Pe cine include unde?
  Ce este rau din ce exista si trebuie inlocuit cu perversitatile anticrestine - pseudo-valori care duc la pierderea identitatii si la confucionarea persoanei?
  De cand un copil cu un parinte este "altceva" decat unul cu doi parinti?
  De cand un roman de peste Prut este "altceva" decat un roman de "dincoace" si ce experiente si lectii pot veni de la straini???.
  Asta este prostitutie intelectuala.

  Raportează
 • postat de Pedro Marți, 26 Decembrie 2017 13:03 90.95.177.*** Link la comentariu
  1
  7

  Cu deschidere spre Europa ? De cand ceea ce a venit din Europa ca ideologie a fost bun ? Pana acum am vazut numai Dictatura din partea vesticilor pe toate planurile . Terminati cu prostiile si cresteti copiii ca sa aiba un spirit romanesc si crestin , respectiv conservator si traditional .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.