Şcoala incluzivă, o şcoală pentru fiecare
Foto: Nicoleta Gina Perju

Şcoala incluzivă, o şcoală pentru fiecare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şcoala Gimnazială "Constantin Gh. Marinescu" implementează, începând din acest an, un proiect intitulat "Şcoala incluzivă - o şcoală pentru fiecare", care a obţinut 89 de puncte la selecţie.

Proiectul are o durată de 20 de luni şi porneşte de la nevoia unităţii noastre de învăţământ de a deveni o şcoală incluzivă, o şcoală pentru fiecare dintre elevii noştri, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, fie că aceştia sunt supuşi riscului de excluziune socială din cauza dificultăţilor financiare, fie că provin din familii în care unul sau ambii părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie că provin din familii din Republica Moldova stabilite în ţara noastră sau provin din familii mixte, fie că sunt elevi cu cerinţe educaţionale speciale.

Opt cadre didactice din şcoala noastră, patru învăţători şi patru profesori, vor participa la cursuri de formare furnizate de organizaţii europene cu experienţă în domeniul educaţiei incluzive, ce se vor desfăşura în patru ţări europene diferite, ceea ce va conduce la o deschidere europeană mai largă a şcolii noastre. Cursurile se vor desfăşura în limba engleză şi vor folosi platforme digitale şi tehnologii moderne, ceea ce va contribui la dezvoltarea competenţelor lingvistice şi digitale ale cadrelor didactice participante.

Cunoştinţele şi deprinderile căpătate în urma participării la aceste cursuri vor fi implementate la clasele primare şi gimnaziale, la întoarcerea din mobilităţi, după cum urmează: la clasele primare şi gimnaziale, cu elevi proveniţi din familii migrante sau mixte sau din medii defavorizate, începând din ianuarie 2018; la clasele gimnaziale, cu elevi cu cerinţe educaţionale speciale, începând din aprilie 2018; la clasele primare, cu elevi cu cerinţe educaţionale speciale, începând din noiembrie 2018.

Citit 2451 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.