Schimb de profesori și studenți cu China

Schimb de profesori și studenți cu China
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Prof. dr. ing. fiz. Luminița Moraru de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, directorul Şcolii Doctorale de Inginerie Mecanică şi Industrială, a încheiat, în urma unei vizite efectuate în intervalul 15-26 ianuarie, un acord-cadru pentru educaţie şi cooperare ştiinţifică, cu Wenzhou Medical University, din China.

Semnatar din partea Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost prof. dr. ing. Iulian Gabriel Bîrsan, rectorul unității de învățământ, iar partea chineză a fost reprezentată de profesor MD. OD. Lu Fan, președintele Wenzhou Medical University. Acordul permite schimburi de cadre didactice și studenți, dar și activități de cercetare științifică și de studii universitare de doctorat în co-tutelă, care se vor desfășura în laboratorul de cercetare „Modelare și Simulare SMlab” al Universității. De asemenea, Luminița Moraru a semnat un contract de colaborare științifică între Școala Doctorală de Inginerie Mecanică și Industrială a UDJG și Departamentul de Informatică și Management al Wenzhou Medical University. “Ne dorim o colaborare între cadrele didactice din Școala noastră doctorală cu cei din Departamentul de Informatică și Management, urmată, apoi, de un schimb de studenți, pe parte de bio-informatică, procesare de date, metabaze de date. Practic, colaborarea a început inițial în mediul online, a crescut, încet, încet și am reușit să o aducem la acest nivel. Deocamdată, vom începe cu școli de vară pentru studenți și vom vedea dacă putem organiza plecări prin Erasmus. Și ei își doresc să pătrundă pe piața europeană de educație”, a explicat Luminița Moraru.

Pe viitor, nu este exclusă o colaborare cu Facultatea de Medicină și Farmacie din Galați, mai ales pe partea de bio-inginerie. Luminița Moraru a vizitat Dasan Campus și primul spital afiliat Wenzhou Medical University, prilej cu care a avut discuții cu profesori și studenți ai Departamentului de Informatică și Management Informatic. “Am fost impresionată de sistemul medical chinez, foarte bine pus la punct, nu numai pe asistență medicală, ci pe tot fluxul medical: urmărirea pacientului, proceduri, tratament – tot ce înseamnă managementul informației în domeniul medical. Totul începe de la o simplă scanare a codului numeric personal. Spitalul are 17 RMN-uri și fluxul de pacienți este fantastic. Au departamente întregi de oameni care lucrează strict pe procesare de imagini – extragerea de informații din imagini și trimiterea lor către specialist”, a declarat prof. Moraru. Cadrul didactic de la Dunărea de Jos a primit, cu acest prilej, titlul onorific de Visiting Professor al Wenzhou Medical University, pentru contribuția adusă la dezvoltarea și promovarea colaborării științifice în domeniul Bioingineriei și Fizicii medicale și pentru buna reputație științifică în domeniu. Ceremonia de acordare a diplomei a avut loc pe 16 ianuarie.

Citit 3031 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2018 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.