Susţinere pentru copiii deştepţi de la sate
Foto: Arhiva Viața liberă

Susţinere pentru copiii deştepţi de la sate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

5.000 de euro este suma pe care Fundaţia "Inimă de copil" ar putea-o obţine pentru a-i susţine pe copiii defavorizaţi să meargă la şcoală, dacă gălăţenii ar sprijini proiectul cu care organizaţia participă la Campionatul De Bine, derulat pe platforma bursabinelui.ro.

Proiectul, intitulat "Un sat, un copil", a început în 2014 prin a încuraja fiecare comună din judeţul Galaţi să propună cel puţin un copil cu rezultate excepţionale, care provine dintr-o familie cu venituri mici, care să fie ajutat financiar să meargă la şcoală. "În România, unul din doi copii este în risc de sărăcie şi/sau excluziune socială, iar unul din cinci copii renunţă la şcoală din cauza sărăciei şi a rezultatelor proaste la învăţătură. În mediul rural, sărăcia este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Până acum, am oferit pentru 40 de copii din 25 localităţi din judeţul Galaţi burse speciale pentru merite deosebite la învăţătură", precizează Alina Dumitriu, reprezentant al Fundaţiei "Inimă de Copil".

"Un sat, un copil" se adresează copiilor din clasele I-XII, aflaţi în situaţii dificile, provenind din familii cu venituri modeste, cuprinse între 40 şi 180 lei/membru familie/lună, dar care au rezultate şcolare cu medii generale de 9-10 şi un potenţial de dezvoltare deosebit.

Donaţiile pentru acest proiect se realizează rapid, securizat şi fără comision, acesând https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Un-sat-un-copil.

Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe 19 februarie. În acest moment, proiectul "Un sat, un copil" este pe locul 24 şi trebuie să urce cât mai rapid, pentru a ajunge pe o poziţie eligibilă la finanţare.

Citit 2582 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2018 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.