ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR! Când începe înscrierea pentru clasa pregătitoare

ÎN ATENȚIA PĂRINȚILOR! Când începe înscrierea pentru clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Înscrierile pentru clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2018-2019 încep din data de 5 martie. Părinţii pot depune cererile fie direct la şcolile alese, fie online, se arată în metodologia publicată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

La clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscrişi copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2018, inclusiv, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2018 trebuie să dea un test de evaluare psihosomatică.

Până pe 26 februarie, unităţile de învăţământ trebuie să afişeze programul de completare a cererilor-tip de înscriere în învăţământul primar. Părinţii pot completa cererile-tip de înscriere între 5 şi 23 martie. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care se solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00.

Întâi se va face repartizarea elevilor înscrişi la unităţile din circumscripţie, apoi, pe locurile rămase libere, se va face repartizarea elevilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea în alte şcoli decât cele din circumscripţie. În cazul în care numărul candidaţilor depăşeşte numărul locurilor, se vor aplica criterii de departajare. Elevii care nu au prins loc la şcoala unde au fost înscrişi iniţial, vor fi reorientaţi către alte unităţi de învăţământ, în funcţie de opţiunile făcute de părinţi la depunerea cererii-tip.

Pe 30 martie, se vor afişa, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ, lista cu numele candidaţilor înmatriculaţi, numărul de locuri rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscrieri se va desfăşura între 11 şi 23 aprilie. În perioada 12 - 18 aprilie se vor depune cereri-tip de înscriere de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapă anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor se va face între 18 şi 20 aprilie. Pe 23 aprilie se vor afişa la fiecare unitate de învăţământ listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Între 24 aprilie şi 4 mai, se va face centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Citit 3380 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2018 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.