Reînvierea tradiţiilor - punte educaţională între culturi

Reînvierea tradiţiilor - punte educaţională între culturi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Liceul Tehnologic ”Simion Mehedinţi” este şcoală coordonatoare, iar unităţile partenere provin din Portugalia, Italia şi Turcia în proiectul ERASMUS+ ”Reînvierea tradiţiilor – o punte educaţională între culturi”.

Zilele acestea, liceul din Galaţi a fost gazda primei întâlniri a acestui proiect. Oaspeţii au putut vizita instituţia şi au fost impresionaţi de căldura sufletească oferită de dascălii şi elevii liceului.

Această întâlnire de proiect a dat posibilitatea fiecărei şcoli implicate de a-şi prezenta activităţile derulate până acum, punctele forte, dar şi dificultăţile întâmpinate în implementarea proiectului. O atenţie deosebită a fost îndreptată asupra tradiţiilor din fiecare zonă geografică din care provin instituţiile şcolare, fiecare parte având şansa de a descoperi aspecte deosebite din folclorul celorlaţi.

Echipele partenere au putut observa şi dovezi vii ale tradiţionalului românesc, având ocazia de a urmări câteva momente folclorice autentice. Elevii şcolii, coordonaţi de profesoara Mirela Călugăru au oferit oaspeţilor o frumoasă şezătoare românească, reuşind să transmită prin momentul lor artistic dragostea şi dorul ce îi reprezintă pe oamenii din popor. Invitații s-au bucurat şi de cântecele celor de la ”Glasul Odăieşilor” – grupul vocal din satul Odaia Manolache, coordonaţi de d-na Ecaterina Hulea.

La finalul acestor zile, membrii echipelor de proiect s-au ales cu achiziţii noi şi interesante despre folclorul celorlalte ţări, iar oaspeţii au afirmat că tot ceea ce au descoperit aici ”le-a depăşit cu mult aşteptările”. Concluzia acestor activităţi a fost aceea că, pe bună dreptate, tradiţia unui popor este un bun prilej de a crea conexiuni între culturi şi oferă oamenilor posibilitatea de a se apropia mai mult unii de alţii, indiferent de naţionalitatea lor.             

Citit 1538 ori Ultima modificare Marți, 27 Februarie 2018 21:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.