Luni, încep simulările la Evaluarea Naţională

Luni, încep simulările la Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Luna martie este luna simulărilor, atât pentru viitorii absolvenţii de gimnaziu, cât şi pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Începând de luni, 5 martie, elevii care termină clasa a VIII-a intră în febra simulărilor pentru Evaluarea Naţională, iar din 19 martie vine rândul celor din anii terminali de liceu.

Luni, 5 martie, este programată simularea pentru Evaluarea Naţională la Limba Română, iar pe 6 martie cea la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 16 martie.

La rândul lor, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine simularea la Limba Română pe 19 martie. Următoarea evaluare va avea loc pe 21 martie la proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Real, Istorie pentru Uman). Ultima probă va avea loc pe 22 martie la disciplina aleasă de candidaţi în funcţie de profilul studiat (Chimie, Fizică, Biologie şi Informatică pentru Real, respectiv, Ştiinţe Socio-Umane şi Geografie pentru Uman). Rezultatele pentru liceeni vor făcute publice pe 30 martie.

Accesul elevilor în sălile de examen se va face în intervalul 8,00 - 8,30, aceştia având voie să aibă la ei doar instrumentele de scris, un pachet de şerveţele şi eventual o sticlă cu apă. Restul obiectelor vor fi depozitate în sala de bagaje. Probele simulărilor încep la ora 9.00, moment în care se deschid, în fiecare sală, plicurile sigilate care conţin subiectele unice. Elevii clasei a VIII-a vor avea la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat, în timp ce liceenii vor avea la dispoziţie trei ore.

Notele de la toate aceste evaluări vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii între dascăl şi elev, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte. Rezultatele simulărilor nu se trec în catalog, obiectivele testării fiind familiarizarea elevilor cu rigorile examenelor.

Citit 2401 ori Ultima modificare Duminică, 04 Martie 2018 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.