Mathgal a devenit concurs interjudeţean

Mathgal a devenit concurs interjudeţean
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Înfiinţat în 2012 de profesorul Florin Antohe, Concursul MathGal şi-a căpătat, în cele şapte ediţii, o tradiţie, s-a dezvoltat frumos, pentru că a fost organizat cu seriozitate şi profesionalism, fiind binevenit în peisajul competiţional şi pentru faptul că oferă premii în bani, iar la înscriere nu se percepe taxă. 

Concursul a fost organizat pentru prima dată la Şcoala nr. 5, apoi s-a mutat odată cu profesorul Florin Antohe la Şcoala nr. 43. Ediţia de anul acesta este prima de nivel interjudeţean şi a fost coordonată de cadrele didactice de la Şcoala Nr. 29. Deşi se face o selecţie riguroasă, anul acesta au participat peste 600 de concurenţi din şase judeţe: Galaţi, Brăila, Vrancea, Vaslui, Buzău şi Iaşi. 

"Încă din primul an de activitate mi-am propus să realizez o revistă de matematică şi un concurs. Proiectul cu revista l-am făcut din primul an. Concursul a apărut în al treilea an de activitate. Ca fost elev participant la olimpiadele şi concursurile de matematică am simţit nevoia să creez un concurs pentru elevii gălăţeni performanţi la matematică. Concursul s-a bucurat de succes încă de la prima ediţie", ne-a dezvăluit profesorul Florin Antohe.

În urmă cu două ediţii, competiţia şi-a găsit şi sponsori care au finanţat premiile. Este vorba de casa de avocatură Ţuca Zbârcea& Asociaţii din Bucureşti şi de magazinul Auchan Galaţi.

Premianţii ediţiei a VII-a

Pentru cei peste 600 de participanţi de la clasele a III-a până la clasele a VIII-a s-au acordat 26 de premii şi 106 menţiuni, valoarea fondului de premiere fiind de 2.750  de lei.

Premiul I a fost câştigat de elevii: Sara Van Elburg Pătraşcu (Brăila), Rareş Neculau (Şcoala nr. 26), Ana Eremia (Focşani), Teodora Creţoiu (Rm. Sărat), Claudiu Blîndu (Valea  Mărului) şi Vlad Radu (Şcoala  nr. 29).

Câştigătorii premiului al II-lea au fost următorii elevi: Radu Chiriac (Şcoala  nr. 29), Andrei Iorga (Şcoala nr. 25), Andrei Dumitraşcu (CNCN), Ştefan Mîndru (Şcoala nr. 25), Andrei Durlea (CNVA), Miruna Ionaşcu (Şcoala nr. 29), Alexandru Momoiu şi Andreea Lupaşcu (ambii de la CNVA), Denisa Lupu (Şcoala nr. 43), Bianca Negrău (Şcoala nr. 29).

Pe locul al III-lea s-au clasat elevii: Maria Ramba (Şcoala nr. 29), David Rusu (Şcoala  nr. 11), Alexandru Gervescu şi Andrei Ungureanu (ambii de la Şcoala nr. 29), Dragoş Lazăr (Şcoala nr. 29), Laurian Iacob (CNVA), Sabina Mititelu (Şcoala nr. 29), Luca Rascarachi (CNVA), Cristian Mihai (Şcoala nr. 43), Tudor Zaharia (Focşani).

Citit 4961 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2018 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.