Profesorii de limba română au discutat despre orele opţionale

Profesorii de limba română au discutat despre orele opţionale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Tema ultimului cerc metodic de limba română a fost "Curriculum la decizia şcolii - de la teorie la practică". Activitatea a fost organizată, în parteneriat, de următoarele şcoli: Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială "Elena Cuza", Şcoala Gimnazială Nr. 22 şi Şcoala Gimnazială Nr. 33.

Profesoara Daniela Fotache, de la Şcoala Gimnazială "Elena Cuza", ne-a adus la cunoştinţă "paşii" conceperii unui opţional, un material foarte interesant, mai ales pentru cadrele didactice aflate la început de drum. Activitatea a continuat cu prezentarea Ghidului de bune practici de către profesoarele Florentina Gaiu şi Mihaela Bahrim, reprezentante ale Şcolilor Nr. 22 şi 13.

Câteva secvenţe din cadrul orelor de opţional au reprezentat un alt punct de interes al cercului. Lecţiile susţinute de profesoarele Carmen Cohal şi Doina Elena Popescu, de la Şcoala Gimnazială nr. 33, s-au remarcat prin folosirea metodelor moderne, precum cubul, jocul de rol, copacul ideilor şi procesul-literar.

Profesoarele Aurelia Dumitrescu şi Romica Glavaschi, de la Şcoala Nr. 7, au prezentat rezultatul unui chestionar aplicat cadrelor didactice cu privire la orele opţionale.

Libera exprimare a elevilor, creativitatea, originalitatea, cooperarea, talentul actoricesc, spiritul critic sau capacitatea de a-şi exprima opiniile sunt beneficiile pe care le aduc opţionalele la clasă.

Deliciul activităţii l-a reprezentat momentul artistic, prezentat de elevii talentaţi de la Şcoala Nr. 7, care ne-au adus aminte că 2018 reprezintă un an important pentru istoria românilor, Centenarul Marii Uniri. Căldura din privirile elevilor, precum şi frumuseţea chipurilor lor şi a costumelor populare ne-au bucurat enorm.

Citit 3011 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2018 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.