PREMIU de 1.000 de euro pentru proiectarea unui catamaran

PREMIU de 1.000 de euro pentru proiectarea unui catamaran
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Prima competiţie de proiectare navală, Ship DX 2018 - Ship Design eXercise Competition, adresată studenţilor din anul III de la Facultatea de Arhitectură Navală, şi-a desemnat câștigătorii. Cele 14 echipe aliniate la start, formate din câte trei studenţi, au trecut prin două faze de prezentare şi evaluare, în finală rămânând doar trei.

Tema concursului a constituit-o "Proiectarea şi amenajarea generală a unui catamaran de agrement". Studenţii de la cele două specializări, Arhitectură navală şi Sisteme şi echipamente navale, au avut de realizat un proiect amplu al unei ambarcaţiuni de 12 m lungime, cu o viteză impusă de 10 noduri, dotată cu două dormitoare duble, cu baie proprie şi un spaţiu de relaxare, cu bucătărie. Premiul I şi 1.000 de euro au ajuns la echipa Peaky Builders, alcătuită din studenţii Laurenţiu Alexandru Lupoae, Ovidiu Cosmin Tudor, Mihai Căluian.

Premiul II şi câte 250 de euro pentru inovaţie au primit echipele Youth Crew (Gabriel Cardaş, Alin Nicuşor Droahnă, Alin Gabriel Ionescu) şi Sheep Design (Alecsandru Mihail Niculache, Marius Cosmin Purice, Cristian Stan). Prima pentru sistemul de propulsie hibrid, ce se foloseşte de energia valurilor, a doua echipă pentru carena cu geamuri ce permite o panoramă subacvatică interesantă. “Competiţia este extrem de utilă viitorilor navalişti, pentru că e un corolar al tuturor cunoştinţelor dobândite în facultate.

Concursul, organizat în premieră de compania GLO Marine (fondată de foşti studenţi la Nave), în colaborare cu Facultatea de Arhitectură Navală, va deveni o tradiţie la Dunărea de Jos”, a declarat prof. univ. dr. Costel Mocanu, decanul Facultăţii.

Citit 3273 ori Ultima modificare Luni, 11 Iunie 2018 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.