Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Nicolae Iorga spunea că „fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi şi trebuie şi un dram de iubire ca s-o înţelegi.” Elevii Şcolii „Sf. Stelian” din Umbrăreşti-Deal au încercat să asculte povestea locului nostru natal, participând la un concurs local de istorie şi creaţie literară „Călătorie în lumea istoriei cu profesorul Ion T. Sion”, coordonat de profesoara Nicoleta Aramă. Studiind cartea regretatului profesor şi istoric „Umbrăreşti – vatră milenară de istorie”, elevii au reuşit să descopere câteva dintre legendele care stau la baza întemeierii comunităţii umbrăreştene, participând la un concurs despre viţa respectabilului profesor Ion T. Sion. Atmosfera a fost una plăcută, plină de voie bună, cu divertisment, dar nu doar atât.  După ce au răspuns la întrebările despre viaţa profesorului, concurenţii au primit sarcina de a crea o poezie despre Ion Sion, despre satul nostru, Umbrăreşti, sau despre centenar.

În final, elevii participanţi au așteptat cu emoţie momentul în care au fost premiaţi pentru munca depusă, primind în dar diplome, cărţi şi alte premii consistente. Câştigătoarea premiului I a fost Andreea Hagiu, elevă în clasa a VII-a. Toţi au fost încântaţi, plecând cu un bagaj de cunoştinţe despre viaţa minunatului profesor şi despre locurile natale.

Citit 652 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 17:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro