Cele mai căutate facultăţi şi specializări la Dunărea de Jos

Cele mai căutate facultăţi şi specializări la Dunărea de Jos
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În topul înscrierilor din acest an, în clasamentul celor mai căutate specializări se află Kinetoterapia, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde pe 18 locuri la buget şi 52 cu taxă s-au înscris 97 de absolvenţi de liceu.

Practic, dacă luăm în calcul doar locurile bugetate, concurenţa aici e ca pe vremuri: peste cinci pe loc. Din urmă vine Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, unde, la unele specializări, sunt şi peste trei candidaţi pe un loc. Astfel, cei mai mulţi au optat pentru Medicină, unde sunt 209 înscrişi pe 65 de locuri. La fel de solicitată este şi specializarea Asistenţă medicală, unde pe 92 de locuri la buget sunt 259 de candidaţi. La Medicină dentară sunt aproape doi candidaţi pe un loc. Mai puţin interesantă pentru absolvenţii din acest an este specializarea Moaşe, care nu a reuşit să adune, în sesiunea de admitere din vară, mai mult de nouă candidaţi, pe 20 de locuri bugetate. Fără emoţii a stat şi unica Facultate de Arhitectură Navală din ţară, unde nu numai că s-au ocupat locurile la buget, dar şi cele cu taxă: pe 100 de locuri (10 cu taxă) sunt 113 înscrişi.

Alte specializări căutate la Dunărea de Jos au fost: Ingineria autovehiculelor, de la Facultatea de Inginerie, unde sunt 42 de candidaţi pe 35 de locuri la buget, Calculatoare şi tehnologia informaţiilor de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică cu 142 de înscrişi pe 90 de locuri, Ştiinţe ale educaţiei de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 106 candidaţi pe 40 de locuri bugetate sau Finanţe, respectiv Contabilitate de la FEAA, cu 60, respectiv 69 de înscrişi pe câte 22 de locuri la buget. În topul preferinţelor se menţine şi Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, unde, la specializarea Drept, sunt aproape doi candidaţi pe loc, iar la Ştiinţe administrative sunt 53 de candidaţi pe 35 de locuri la buget. Şi Facultatea de Litere stă mai bine în acest an: la specializările Română-Engleză, Jurnalism şi Limbi Moderne Aplicate ocupându-se toate locurile bugetate.

La polul opus se află specializarea Piscicultură şi Acvacultură de la SIA, care a reuşit să convingă, în această sesiune, doar trei absolvenţi de liceu. Nici Ingineria mediului sau cea industrială de la Facultatea de Inginerie, nu au reuşit să adune mai mult de nouă candidaţi fiecare, la fel şi specializarea Franceză-Engleză de la Litere. La FEAA, Administrarea afacerilor în alimentaţia publică sau Economia afacerilor internaţionale au câte şase şi respectiv opt înscrişi, pe câte 22 de locuri la buget. Facultatea de Arte şi-a ocupat locurile doar la specializarea Arte vizuale. O nouă sesiune de admitere, pe locurile rămase libere, se va organiza la Universitatea “Dunărea de Jos” în septembrie.

Citit 14024 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2018 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.