PREMIERĂ | Schimb de experienţă româno-egiptean, la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi

PREMIERĂ | Schimb de experienţă româno-egiptean, la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Patru profesori de la Universitatea "South Valley" din oraşul Qena, Egipt, au venit, într-un schimb de experienţă la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, mai exact la Facultatea de Inginerie, Departamentul Sisteme Termice şi Ingineria Mediului.

Cadrele didactice au vizitat laboratoarele departamentului, au participat la activităţile didactice şi s-au întâlnit cu studenţii de la specializările Sisteme şi Echipamente Termice şi Autovehicule Rutiere. Apoi au vorbit despre dotările lor şi propriile rezultate din domeniul cercetării.

"Am constatat că avem puncte în comun, am stabilit o frumoasă colaborare, în premieră, în domeniul termo-energeticii (motoare cu ardere internă, instalaţii frigorifice, criogenie, generatoare de vapori, turbine cu aburi şi gaze, energii regenerabile), dar şi în cel al autovehiculelor rutiere. În urma discuţiilor, studenţii noştri vor putea merge un semestru în Egipt, să studieze acolo pe domeniile Inginerie mecanică sau Autovehicule rutiere, iar studenţii lor vor putea veni la Galaţi la facultatea noastră. În plus, am stabilit un punct de pornire în cercetare, cadrele didactice din cele două universităţi putând lucra împreună la elaborarea unor studii de specialitate", a declarat conf dr. ing. Krisztina Uzuneanu, de la Facultatea de Inginerie din Galaţi.

Tot în cadrul acestei vizite, profesorii gălăţeni au organizat workshopul cu tema: "Assessment of trigeneration systems based on renewable energy", în cadrul căruia s-au dezbătut problemele legate de eficienţa trigenerării, de utilizarea combustibililor alternativi, de costurile implementării trigenerării în Egipt şi în România, universitatea gălăţeană având expertiză câştigată prin proiecte europene în acest domeniu. Departamentul Sisteme Termice şi Ingineria Mediului de la Facultatea de Inginerie, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, este partener într-un proiect în cadrul Programului "ERASMUS+", Acţiunea cheie 107 - Învăţământ superior, mobilităţi cu țările partenere non-UE. Proiectul prevede deplasări în vederea studiilor pentru studenţi şi personalul didactic din ţări din afara UE şi contribuie la creşterea calităţii procesului de predare a Facultăţii de Inginerie şi a universităţii partenere, dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice, creşterea eficienţei personalului administrativ şi îmbunătăţirea adaptabilităţii studenţilor.

Citit 1707 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2018 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.