Cartul Universităţii, mai vizibil decât automobilele de ultimă generaţie

Cartul Universităţii, mai vizibil decât automobilele de ultimă generaţie
Cristian Lefter, pilotând cartul pe care el şi colegii săi l-au construit
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Cartul cu motor termic realizat de echipa "Danube Pistons" a Facultăţii de Inginerie a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, sub coordonarea prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, a fost expus în weekend pe Faleza superioară a Dunării, în cadrul Salonului Galaţi Auto Show (GAS) 2018.

"Am avut foarte mulţi vizitatori, în special copii şi tineri, chiar mai mulţi decât la ceilalţi expozanţi, mai ales că noi le ofeream posibilitatea să facă şi poze în cart. Am fost foarte mândru, pentru că eu am proiectat cartul, ba l-am şi pilotat", a declarat Cristian Lefter, student în anul III la TCM, Facultatea de Inginerie.

Cartul studenţilor gălăţeni a fost premiat la ediţia din acest an a competiţiei Kart Low Cost (KLC) - organizată de Université de Bourgogne - Institut Supérieur de l’Automobile et des Transports (ISAT) de Nevers din Franţa şi Departamentul Autovehicule şi Transporturi din cadrul Universităţii din Piteşti, la care au participat 64 de studenţi, coordonaţi de 11 cadre didactice, cu opt carturi cu motoare termice şi două carturi cu motoare electrice.

Cristian şi alţi patru studenţi ai Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi a început lucrul la cart în noiembrie 2017. "Ideea a fost a domnului profesor, noi am pus-o în practică. Am optat pentru un motor cu combustie, pe benzină, nu foarte performant. Dar am câştigat la capitolul design, anduranţă şi prezentare. În plus, am respectat cu stricteţe regulile concursului", a explicat Cristian.

Premiul III a venit ca o binecuvântare, mai ales că echipa nu a avut timp să se pregătească (proiectul a fost finalizat cu doar două zile înainte de competiţie) şi nici pistă de exerciţiu. "La capitolul ăsta suferim şi acum, că nu avem unde să exersăm. Aş vrea să ne pregătim pentru următoarea competiţie, care ar putea avea loc în 2019 în Franţa, dar nu avem unde. În plus, vrem să schimbăm motorul, să punem unul mai performant şi să mai fac un cart, de această data cu motor electric, dar am nevoie de studenţi voluntari pricepuţi", a mai spus Cristian Lefter.

"Cartul nostru este unul inovator din punct de vedere tehnologic, realizat de o echipă pluridisciplinară, alcătuită din studenții Cristian Lefter, anul III TCM, Cătălina-Ramona Comşa, anul III Inginerie Economică, Liviu Stoenescu, anul IV Autovehicule Rutiere, Cătălin Boboc, anul IV Inginerie Electrică, şi Mădălina Carp, anul III Engleză - Franceză", a precizat coordonatorul proiectului, prof. dr. Cătălin Fetecău.

Citit 2513 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.