”Dunărea de Jos” a promovat învăţământul superior românesc
Foto: ugal.ro

”Dunărea de Jos” a promovat învăţământul superior românesc
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi (UDJG) a participat, recent, la Conferinţa Asociaţiei Europene pentru Educaţie Internaţională - Geneva 2018.

"Alături de un consorţiu universitar format din 31 universităţi de stat și particulare din România, aflat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), delegaţia noastră a promovat, la EAIE Conference and Exhibition, programele de studii universitare licenţă, master şi de doctorat. Este al doilea an în care participăm. Considerată cea mai importantă întâlnire anuală a profesioniştilor din învăţământul superior internaţional, Conferinţa EAIE reprezintă o oportunitate de a dialoga şi de a schimba experienţe cu profesioniştii din întreaga lume prezenţi la eveniment. Pe întreaga perioadă de desfăşurarea a conferinţei are loc şi expoziţia, ce reuneşte reprezentanţi ai învăţământului superior", a explicat Alina Capăt, şef serviciu Relaţii internaţionale din cadrul universităţii de stat gălăţene.

Mesajul celor de la UDJG a fost că România oferă un mediu de studiu adecvat şi sigur, precum şi un nivel de trai de calitate în campusurile universitare, la costuri rezonabile, comparativ cu alte ţări europene.

În acest an, participarea la eveniment a fost dedicată Centenarului Marii Unirii, iar principalele obiective ale delegaţiei României au constat în stabilirea de noi parteneriate pentru proiecte educaţionale şi de cercetare ştiinţifică, precum şi creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare şi în ţările non-UE din Asia, America şi Australia. Totodată, se evidenţiază potenţialul de care dispune România ca pol tehnologic regional.

La conferinţa de la Geneva au participat aproximativ 6.000 de persoane, reprezentând 95 de ţări. În cadrul evenimentului, au fost organizate 40 de pavilioane naţionale şi au avut loc 250 de sesiuni de specialitate şi workshopuri.

Citit 948 ori Ultima modificare Luni, 17 Septembrie 2018 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.