Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Colegiul Naţional "V. Alecsandri" a avut onoarea de a fi gazda unui oaspete deosebit, ataşatul cultural al Ambasadei SUA la Bucureşti, domnul Scott Reese. Domnia sa a avut o întâlnire cu elevii liceului, care s-a întins pe aproape două ore. Discuţia a pornit de la cariera dlui Reese, de la momentele importante care fac diferenţa, de la oportunităţile fructificate. Domnia-sa a povestit unui amfiteatru neîncăpător cum şi-a început cariera (a fost profesor de matematică timp de doi ani), suişurile şi coborâşurile. Apoi a punctat momentele vieţii de diplomat, Mali, Irak, China, vorbind cu elevii în bambara, suedeză, germană sau chineză. După această scurtă prezentare, sau cum singur se autocaracteriza "aş putea vorbi ore întregi, am fost profesor", a început sesiunea de întrebări. La început, curiozitatea elevilor s-a centrat pe ce înseamnă să fii diplomat. Dl. Reese a menţionat că pare uşor să fii diplomat, dar uneori nu e, a povestit despre bombele din Irak, despre ce înseamnă să înveţi chineza timp de doi ani continuu, fără nicio pauză, despre cum relaţionai cu oamenii în Africa etc. Apoi tirul de întrebări a devenit mai diversificat: s-au cerut detalii despre cum să studiezi în SUA, despre programul FLEX, despre situaţia actuală a lumii, despre al doilea amendament al Constituţiei SUA, despre oportunităţi, despre limbile străine, despre "să nu vă fie teamă de a vă face de ruşine" din când în când - gestionarea eşecului e la pachet cu succesul, despre "mamaliga" şi Columbus Day, despre simţul civic şi "The Kardashians", despre ponturi de a fi elev etc. Timpul trece repede, iar când partenerul de discuţii e un om interesant şi cu pofta de a împărtăşi, trece şi mai repede. Aşa s-a întâmplat şi acum. Spre supărarea elevilor, întâlnirea s-a terminat. Să sperăm că amintirile vor fi inspiraţionale.

Citit 719 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2018 20:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro