Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
3 comentarii

Numai într-un an de zile, Universitatea "Dunărea de Jos" a reuşit să urce mai multe poziţii într-un clasament la nivel internaţional al universităţilor din Estul Europei şi centrul Asiei - Topul intitulat „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“. 

Universitatea de stat gălăţeană a reuşit să urce două poziţii în topul naţional şi alte câteva zeci de trepte în topul internaţional în 2019, comparativ cu 2018. Astfel, "Dunărea de Jos" s-a clasat pe locul 11 la nivel naţional. Pe primele zece locuri s-au clasat Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea "Gh. Asachi" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea din Suceava. Anul acesta, Universitatea "Dunărea de Jos" a devansat Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.
La nivel internaţional, ascensiunea în clasament a fost şi mai evidentă, Universitatea "Dunărea de Jos" ajungând să urce de pe locul 201, pe care-l ocupa anul trecut, pe locul 161.

Cum a reuşit "Dunărea de Jos" să urce în top

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Iulian Bârsan, ne-a declarat că ascensiunea în „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“ se datorează proiectelor internaţionale: "De la un an la altul, Universitatea este din ce în ce mai vizibilă la nivel internaţional, lucruri care contează atunci când vorbim de astfel de ierarhizări. Această urcare în top se datorează mobilităţilor studenţilor şi profesorilor, dar şi activităţii de cercetare, materializată în articole publicate în reviste de prestigiu", a declarat rectorul Iulian Bârsan. Pe primele zece locuri din acest clasament sunt universităţi din Rusia, Cehia, Polonia, Turcia şi Estonia.

Citit 4878 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 15:43

3 comentarii

 • postat de Constantin Vineri, 09 Noiembrie 2018 10:34 86.127.209.*** Link la comentariu
  1
  1

  Acest top nu este relevant. La Universitatea Galati exista de exemplu:
  - Facultatea de Nave( Arhitectura Navala) care este bine cotata
  - Facultatea de Medicina , care nu este vizibila pe plan intern si extern prin calitate.
  - Facultatea de Arte care nu este vizibila.
  Cele mai bune topuri compara facultatile de inginerie , stiinte, medicina,arte, constructii, arhitectura intre ele nu la gramada.
  In topul mentionat mai sus nu exista Universitatea Carol Davila Bucuresti care este in top 500 mondial .
  Universitatea din Galati trebuie sa se compare cu universitatile din Brasov, Craiova, Constanta, Sibiu si nu poate emite pretentii sa se compare cu cele 3+1 : Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara.
  Cu toate ca pe inginerie in anumite domenii poate emite ceva pretentii.

  Raportează
 • postat de Radu SAHLEAN Miercuri, 07 Noiembrie 2018 13:08 89.94.206.*** Link la comentariu
  3
  10

  .....mai jos decat Suceava ?!?....

  Raportează
 • postat de Simona Miercuri, 07 Noiembrie 2018 12:39 81.12.149.*** Link la comentariu
  3
  11

  Aştept ca UGAL să depăşească şi Universitatea din Suceava şi să devină depolitizată total!
  Până atunci succes la proiecte, mai multă muncă UTILĂ şi mai multe parteneriate cu mediul de afaceri gălăţean (de care ducem lipsă)!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.