Ascensiune pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi

Ascensiune pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Numai într-un an de zile, Universitatea "Dunărea de Jos" a reuşit să urce mai multe poziţii într-un clasament la nivel internaţional al universităţilor din Estul Europei şi centrul Asiei - Topul intitulat „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“. 

Universitatea de stat gălăţeană a reuşit să urce două poziţii în topul naţional şi alte câteva zeci de trepte în topul internaţional în 2019, comparativ cu 2018. Astfel, "Dunărea de Jos" s-a clasat pe locul 11 la nivel naţional. Pe primele zece locuri s-au clasat Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea "Gh. Asachi" din Iaşi, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea din Suceava. Anul acesta, Universitatea "Dunărea de Jos" a devansat Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad şi Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

La nivel internaţional, ascensiunea în clasament a fost şi mai evidentă, Universitatea "Dunărea de Jos" ajungând să urce de pe locul 201, pe care-l ocupa anul trecut, pe locul 161.

Cum a reuşit "Dunărea de Jos" să urce în top

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", Iulian Bârsan, ne-a declarat că ascensiunea în „QS EECA (Emerging Europe and Central Asia) University Rankings 2019“ se datorează proiectelor internaţionale: "De la un an la altul, Universitatea este din ce în ce mai vizibilă la nivel internaţional, lucruri care contează atunci când vorbim de astfel de ierarhizări. Această urcare în top se datorează mobilităţilor studenţilor şi profesorilor, dar şi activităţii de cercetare, materializată în articole publicate în reviste de prestigiu", a declarat rectorul Iulian Bârsan. Pe primele zece locuri din acest clasament sunt universităţi din Rusia, Cehia, Polonia, Turcia şi Estonia.

Citit 6329 ori Ultima modificare Joi, 08 Noiembrie 2018 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.