Elevi ajutaţi de Combinat

Elevi ajutaţi de Combinat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Combinatul Siderurgic Galaţi sprijină participarea elevilor gălăţeni care vor reprezenta România la World Robot Olympiad 2018, ce se va desfăşura în perioada 16-18 noiembrie, la Chiang Mai - Thailanda. Mihai David, de 14 ani, David Călugaru, de 13 ani, ambii elevi ai Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" şi Ştefan Stoian, de 14 ani, de la Colegiul "Mircea Eliade", au realizat un aparat automat care produce şi vinde hrană sănătoasă.

Robotul a fost construit din piese Lego şi circuite electrice, controlate de computere programate în softuri diferite. Copiii au învăţat cum cresc plantele şi au gândit cum se pot produce eficient, cu costuri mici şi aproape de clienţi. "Apeşi un buton şi primeşti o cutie cu microplante pentru salate, care conţin până la de 40 de ori mai multe vitamine comparativ cu o plantă adultă. Robotul nostru însămânţează, udă seminţele, mută cutiile într-un turn de creştere vertical (în vederea eficientizării spaţiului) şi iluminat, pentru a ajuta fotosinteza. După ce seminţele germinează, apar primele frunze adevărate, iar plantele pot fi vândute", au explicat cei trei concurenţi.

"Suntem onoraţi să îi sprijinim şi suntem încrezători că vor reprezenta cu succes Galaţiul şi România", a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galați.

Combinatul Siderurgic a sprijinit şi în 2017 o echipă de elevi din Galaţi, pentru a participa la Olimpiada Internaţională de Robotică, desfăşurată la San José - Costa Rica.

Citit 1632 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.