Elevă bătută cu bestialitate de două adolescente. Anchete după ce imaginile au devenit publice. VIDEO

Elevă bătută cu bestialitate de două adolescente. Anchete după ce imaginile au devenit publice. VIDEO
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

O elevă de clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 29, a fost agresată de alte două fete. Incidentul a avut loc după orele de curs, în afara unităţilor de învăţământ şi a fost filmat de un alt adolescent. Întâmplarea, de o violenţă demnă de filmele de acţiune, nu ar fi ajuns în atenţia publică dacă cei care au filmat nu ar fi postat imaginile pe o reţea de socializare. Astfel, scenele au fost văzute de mii de oameni, de conducerile unităţilor de învăţământ şi de poliţişti. Toate organele abilitate au demarat anchete şi urmează să se stabilească şi sancţiuni.

Prima identificată a fost chiar victima. Aceasta a fost recunoscută de directorul unităţii de învăţământ la care este înscrisă, care i-a sunat atât pe părinţii elevei, cât şi la Secţia de Poliţie. "Am identificat victima, am luat legătura cu părinţii, cu doamna dirigintă şi, nu în ultimul rând, am luat legătura cu organele abilitate. Deja cei de la poliţie vor da drumul la ancheta lor, noi vom da drumul la ancheta noastră internă, să vedem exact circumstanţele în care s-a produs incidentul. Eleva respectivă este una bună, este calmă, liniştită", ne-a declarat Florin Andronic, directorul Şcolii Nr. 29.

Totodată, a fost anunţat şi Inspectoratul Şcolar. Reprezentanţii Inspectoratului spun că vor ţine legătura cu unităţile de învăţământ la care elevele învaţă şi, la finalizarea anchetelor, vor fi dispuse măsurile care se impun. "Se riscă penalităţile impuse de Legea educaţei, de la avertisment verbal şi până la scăderea notei la purtare, dar trebuie avut în vedere ce abateri şi ce comportament au avut până acum în şcoală", ne-a explicat Oana Enache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.

Una dintre agresoare este în clasa a IX-a la Colegiul Economic "Virgil Madgearu", iar cealaltă este elevă, de doar două luni, la Şcoala Nr. 10. "Eleva este crescută de o bunică, părinţii sunt divorţaţi, iar mama este plecată la muncă în străinătate. Vom face consiliul profesoral şi, cel mai probabil, se i se va scădea nota la purtare", ne-a mărturisit Marinela Râpă, directoarea Colegiului Economic.

O anchetă a fost începută şi la Secţia 3 Poliţie. "În urma vizualizării imaginilor care au apărut pe o reţea de socializare, Secţia 3 Poliţie s-a autosesizat, a identificat victima infracţiunii, o fată de 13 ani, elevă la o şcoală din municipiul Galaţi, şi a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe", a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

ATENȚIE! Video cu impact emoțional - VEZI imagini [link Facebook]

Citit 11020 ori Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2018 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.