Un val de roşu-galben-albastru a inundat curtea Şcolii Nr. 29

Un val de roşu-galben-albastru a inundat curtea Şcolii Nr. 29
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Un steag lung de 45 de metri, care abia a încăput în curtea Şcolii Nr. 29, a fost desfăşurat de elevii instituţiei, după ce fiecare clasă a scris câte un mesaj dedicat Centenarului Marii Uniri şi României. În timp ce a fost intonat imnul, valul de roşu-galben-albastru s-a întins pentru câteva minute de la uşa instituţiei până la poartă, spre bucuria profesorilor şi elevilor care şi-au văzut astfel pusă în practică ideea ingenioasă de a serba Centenarul. Cum astfel de momente speciale trebuie imortalizate, totul a fost filmat şi fotografiat cu o dronă.

"Acţiunea a făcut parte din proiectul educaţional "De la inimă la inimă - România mea!", desfăşurat în perioada 16-29 noiembrie, în cadrul căruia au avut loc mai multe evenimente: de la photo-voice la flashmob, de la expoziţie la dezbatere şi, nu în ultimul rând, elevii au realizat o revistă, sub îndrumarea profesorilor catedrei de limba şi literatura română: "Crâmpeie de Românie".

Şcolii Gimnaziale Nr. 29 i s-a alăturat, într-o activitate interinstitutională, Muzeul de istorie "Paul Păltănea", care, prin prezenţa muzeografului Valentin Bodea, a organizat şi a susţinut o activitate cu specific local: "Galaţiul şi Unirea", ne-a declarat directorul şcolii, Florin Andronic.

Cu imensul steag a fost a apoi înveşmântată şcoala, care va sta decorată a sărbătoare până la venirea vacanţei de iarnă.

Citit 3057 ori Ultima modificare Vineri, 30 Noiembrie 2018 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.