Curs de competenţe antreprenoriale pentru persoane de vârsta a doua

Curs de competenţe antreprenoriale pentru persoane de vârsta a doua
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a organizat o serie de activităţi de formare în cadrul cursului Antreprenoriat social şi comunitar, ca parte în Proiectul Erasmus+ KA2 "Cooperation for innovation and the exchange of good practices - Capacity Building in the field of Higher Education, cu titlul: "University as a key partner of NETwork for vocational educational training centers of Middle Age Generation in Uzbekistan" (acronim MAGNET).

Cei 21 de cursanţi din instituţii de învăţământ superior şi centre de formare din Uzbekistan, Germania şi Portugalia au învăţat la Galaţi despre Competenţe, instrumente şi rezultate în antreprenorialul social şi comunitar, Strategii şi modele de dezvoltare a afacerilor în domeniul social şi comunitar, Tehnici de comunicare şi negociere în Social Business. De asemenea, invitaţii au vizitat campusul universităţii, platformele de cercetare şi câteva licee şi instituţii publice din Galaţi.

Proiectul, în care Universitatea a fost implicată, alături de instituţii de învăţământ şi nu numai din Germania, Portugalia, Letonia şi Uzbekistan, îşi propune să dezvolte competenţe de învăţare continuă prin centre de pregătire educaţional-vocaţionale, pentru persoanele de vârstă mijlocie, din Republica Uzbekistan. În plus, pornind de la bunele practici în domeniul antreprenoriatului şi al dezvoltării afacerilor, fiecare partener european contribuie la îmbunătăţirea cadrului de înfiinţare şi derulare a afacerilor în Uzbekistan.

Responsabili pe proiect au fost: prof. Dan Scarpete, conf. Carmen Alexandrache, conf. Mihaela Carmen Muntean şi conf. Florina Vârlănuţă.

Citit 1147 ori Ultima modificare Marți, 11 Decembrie 2018 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.