S-a înfiinţat Centrul Regional de Promovare a Proprietăţii Industriale Galaţi

S-a înfiinţat Centrul Regional de Promovare a Proprietăţii Industriale Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi are, din acest an, un Centru Regional pentru Promovarea Proprietăţii Industriale (CRPPI), al cărui director este şef lucrări dr. ing. Cristian Munteniţă, de la Facultatea Transfrontalieră.

Directorul general al OSIM, Ionuţ Barbu, şi delegaţia Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, formată din rectorul Iulian Gabriel Bîrsan, prorectorul Cezar Bichescu şi şef lucrări Cristian Munteniţă, au semnat recent o convenţie de parteneriat prin care universitatea se alătură Reţelei de Centre Regionale PATLIB. Înfiinţarea acestui centru este motivată de numărul impresionant de cereri de brevete de invenţii (83 în ultimii ani), dintre care mai bine de jumătate au fost deja soluţionate.

"Îmi doresc ca rezultatele cercetărilor noastre să conducă la dobândirea aptitudinilor şi competenţelor necesare unei bune desfăşurări a activităţilor didactice şi de cercetare, dar şi protejarea rezultatelor cercetării prin drepturi de proprietate industrială", a explicat Cristian Munteniţă.

Centru Regional pentru Promovarea Proprietăţii Industriale are drept scop dezvoltarea unei colaborări inter-instituţionale ce va avea la bază implicarea studenţilor şi a reprezentanţilor OSIM, prin seminarii, prelegeri, internshipuri, precum şi organizarea unor evenimente dedicate promovării proprietăţii industriale.

Citit 1523 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.