Doru Ciutacu - student în anul I la trei facultăţi. Cu peste 200 de premii şi patru cărţi publicate

Doru Ciutacu - student în anul I la trei facultăţi. Cu peste 200 de premii şi patru cărţi publicate
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Student în anul I la trei facultăţi, mai exact două facultăţi şi trei specializări, Doru Ciutacu e pasionat de muzică, are la activ peste 200 de premii naţionale şi internaţionale şi patru cărţi scrise, cântă la pian şi chitară.

Când şi cum reuşeşte să le facă pe toate? Face naveta zilnic, inclusiv în weekend, dar are sprijinul familiei şi pune pasiune în tot ceea ce face. La "Dunărea de Jos" urmează două specializări la zi: de luni până vineri, la Facultatea de Arte, face Actorie (artele spectacolului) şi Interpretare muzicală-canto, iar în weekend se duce la cursuri la Facultatea de Litere, specializarea Română-Engleză, pentru că este la ID. "Am avut în sesiunea de iarnă 11 examene şi verificări la muzică, 10 la actorie, 11 examene la română-engleză şi unul la modulul de pedagogie. Am programul foarte încărcat, dar îmi place. E fascinant şi distractiv! Din fericire, am luat note mari la toate. Plec zilnic dimineaţa din Brăila şi ajung acasă seara târziu, după ora 22,00. Uneori pierd trenul sau ultimul microbuz şi îl rog pe tata să vină să mă ia, aşa că ajung acasă după ora 23,00. Acum fac în paralel şi şcoala de şoferi", povesteşte cu un zâmbet Doru.

Ritmul acesta activ l-a avut de mic: a urmat numeroase cursuri de teatru, muzică, dans, engleză, pictură şi jurnalism la Palatul Copiilor din Bucureşti, la Teatrul Naţional cu Marian Râlea sau Clubul de Excelenţă al României. A participat la concursuri, festivaluri, emisiuni TV, spectacole, diverse evenimente, a jucat în piese de teatru şi în scenete televizate, a fost prezentator şi coprezentator în mai multe emisiuni pentru copii.

Aşa că e obişnuit cu mişcarea şi expunerea. A câştigat peste 200 de premii naţionale şi internaţionale, atât la pian şi chitară, dar şi la canto. "Cel mai important premiu? Îmi este foarte greu să aleg! Pentru fiecare în parte am muncit, am trăit emoţii şi, în acelaşi timp, m-am bucurat! De la Galaţi am un premiu tare drag: Marele Trofeu la Festivalul Internaţional "Ceata lui Piţigoi" 2014", spune Doru.

E perseverent, vrea, după absolvire, să facă un masterat, ba chiar şi un doctorat. Ştie că e norocos, că va compune muzică şi va avea propriile concerte. Dar nu neglijează nici literatura, ca dovadă că a ales Facultatea de Litere. Are deja patru cărţi care au văzut lumina tiparului, deşi a scris 10. "Am publicat doar patru din ele, trei în proză, una în versuri. Ce mă motivează? Varietatea, noul şi cunoaşterea! Pun mare bucurie în tot ceea ce fac, în tot ce reuşesc să descopăr! Importantă e mereu şi mereu provocarea!", spune cu modestie Doru Ciutacu.

Alături îşi are familia, care îl sprijină necondiţionat. Un model de urmat, Doru face să fie totul extrem de uşor. Şi suntem convinşi că vom mai avea ocazia să scriem despre el.

Citit 9034 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2019 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.