Astăzi începe simularea Evaluării Naţionale

Astăzi începe simularea Evaluării Naţionale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Elevii din clasele a VII-a şi VIII-a susţin luni, 11 martie, proba de Limba română în cadrul simulării Evaluării Naţionale. Este pentru prima dată când vor participa la aceste probe şi elevii din penultimul an de gimnaziu şi, tot în premieră, ei vor avea de rezolvat subiecte diferite de cele date până în prezent, în sensul că 30 la sută dintre itemii pe care-i vor primi la matematică vor fi grilă.

Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pe 12 martie, elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a vor susţine proba la Matematică.

Rezultatele vor fi comunicate pe 22 martie.

Notele obţinute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 nu vor fi trecute în catalog, dar dacă elevii o cer profesorii pot face acest lucru.

Când are loc Evaluarea Naţională 2019

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, Limba şi literatura română, va avea loc pe data de 18 iunie 2019, iar cea de-a doua probă scrisă, Matematica, se va desfăşura îpe 20 iunie.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la ora 12,00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14,00 - 20,00. Notele finale vor fi făcute publice pe data de 29 iunie.

În perioada 3 - 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu.

Citit 867 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2019 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.