Jumătate dintre elevi nu au promovat simularea la Evaluare Naţională

Jumătate dintre elevi nu au promovat simularea la Evaluare Naţională
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Rezultatele la simularea Evaluării Naţionale la clasele a VII-a  şi a VIII-a, pe care le-am aflat de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, arată o situaţie destul de tristă. Nici elevii care dau anul acesta examen, nici colegii lor cu un an mai mici nu sunt pregătiţi cum trebuie pentru promovarea Evaluării Naţionale. Doar 56,53 la sută dintre elevii de-a VII-a şi 56,28 la sută dintre cei  de-a  VIII-a au reuşit să obţină note peste 5,00. La Limba şi literatura română lucrurile stau ceva mai bine: 69,62 la sută dintre elevii de la clasa a VII-a şi 73,34 la sută dintre cei de-a VIII-a au obţinut note între 5,00 şi 10,00. Note maxime au reuşit să obţină la această disciplină un număr de şapte elevi de la ambele clase. La matematică, însă, e jale: mai bine de jumătate dintre elevi (51, 84 la sută la clasa a VII-a şi 55,43 la sută la  clasa a VIII-a) nu au luat notă de trecere, nefiind în stare să obţină minimum 5,00. Totuşi, note de 10,00 la Matematică au luat 39 de elevi. "Rezultatele nu ne mulţumesc. Vom avea şedinţe cu directorii, se vor face şedinţe cu părinţii pentru a stabili un plan pentru remedierea situaţiei", ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

Citit 3079 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 12:25

6 comentarii

 • postat de Costel
  Duminică, 24 Martie 2019 17:32
  89.136.0.***
  Sunt din generatia ceauseilor si as vrea sa plecam de la cateva date care tin de statistica.
  Generatiile nascute in acea perioada erau foarte nueroase si aveau 500.000 de copii iar cea de astazi are 180.000 de copii/an.
  Nu mai exista stresul la generatia actuala ca nu intri la liceu, deoarece se poate intra cu orice nota, Si pe vreamea mea toti faceau 10 clase si in treapta 2-a se facea triajul.
  Am avut cativa copii cu mentalul mai slab in clasa I , si automat, dupa cateva saptamani de scoala, au fost transferati la o scoala speciala. Copilul meu este clasa 8 a si are 2 colegi cu capacitate intelectuala redusa si profesorii se chinuie cu ei de 8 ani . Acesti 2 copii tin pe loc nivelul clasei si profesoara de mateatica incearca sa-i aduca si pe ei la un nivel dar nu mai lucreaza suficient cu ceilalti.
  Cred ca singura solutie este, ca pentru a intra la liceu, sa ai nota 5 la examenul de capacitate si asa se vor pune elevii pe invatat. Un mare profesor ne-a spus ca nu exista educatie fara coercitie si acum la 50 de ani ii dau dreptate. O societate ca sa functioneze are nevoie de filtre, admitere la liceu, la facultate, examene de licenta serioase si mai departe ma abtin, ca sunt destui care au servicii in sectorul de stat de n-a visat neamul lor niciodata si scoala facuta cu mult noroc.
  1
  3
  Raportează
 • postat de cineva
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 18:10
  109.103.136.***
  Parerea mea:
  Invatamantul in Romania este in prezent destinat sa asigure nevoile ( locuri de munca si salarii )
  profesorilor de scoli ,de liceu si invatatorilor.
  Nevoile de personal instruit ale societatii n-au nici-o legatura cu pregatirea din scoala Romaneasca ( dupa liceu ).
  Putini sunt profesorii care obtin performante cu elevii lor ( si merita felicitati pentru asta ),
  ceilalti fac o activitate de fatada fara implicare .
  O solutie ar fi reanalizarea disciplinelor predate elevilor, gradul de complexitate , si plata profesorilor conform performantei elevilor lor.
  Atat timp cat nu este promovata si stimulata corect performanta profesorilor -nu sa va obtine decat foarte putin.
  Modul de salarizare ( bugetar cu salariul garantat ) fara legatura cu performanta - este unul ineficient.

  Cei care nu doresc sa invete nu trebuie fortati ci lasati sa repete.
  poate ar trebui macar putina legislatie sa stie elevii - macar ar sti ce drepturi si obligatii au in societate .
  5
  7
  Raportează
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 15:00
  188.24.194.***
  Meditatii s-au facut de cand lumea. Si la mate si la romana. Si nu era simplu deloc pe vremea noastra, cand in singura zi libera, duminica, iti luai geanta de-o toarta, si valea la pregatire. Si nu aveam la examene, subiecte gen "Ana are mere" sau "desenati o piramida patrulatera regulata". Culegerile de Gheba, Nastasescu, Titeica, Petrica si Stefan erau nelipsite din casa oricarui scolar.
  Parintii nu stateau dupa noi, sa ne verifice la teme sau sa ne asculte la lectii. Nu primeam teme pe Mess si nici pe WhatsApp
  Si am invatat. Si aveam si treapta I si treapta II. Nici n-apucai sa te bucuri ca ai intrat la liceul dorit, ca si trebuia sa te apuci de invatat la mate si fizica pentru treapta a II-a. Si atunci, copii fiind, eram obositi si plictisiti, dar nu ne baga nimeni in seama si nu facea nimeni din asta tragedia secolului. Si atunci scoala era scoala, cu respect si seriozitate.
  1
  27
  Raportează
 • postat de Razzy
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 08:35
  78.96.83.***
  Fac parte dintr-o familie buna care nu a trecut ca gasca prin apa prin scoala si la randul meu am studii post-universitare dar ce vad in ziua de asi referitor la subiectele de examen la BAC, ma infioara ! FFFF GREU !!! Subiecte extrem de grele ! Mai ales ca in decursul anilor li se preda copiilor anumite notiuni de care nu avem nevoie aproape niciunul mai tarziu in viata ! Asa numitele Chestiuni de Umplutura ! Se pune accentul pe nimicuri si nici nu se ia in calcul degradarea morala a tinerilor / adolescentilor carora nu le mai pasa 100% de invatatura. De asta si prospera industria meditatiilor. Cred ca fac parte din cam ultimele generatii cat de cat constiincioase si care au invatat la vremea lor iar acum din pacate nu mai exista aceasta notiune...
  9
  15
  Raportează
 • postat de ariciul
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 08:13
  90.95.114.***
  SA PROMOVEZE?....CE?o SIMULARE?Voi ganditi?Daca as fi acum la vremurile astea io nici la scoala nu m-as duce intr-un sistem ca al nostru de ne -invatamant.Nu ar fi fost vreodata performant dar cand nu ezista IT,intradevar se invata fratele meu ,toceam de dimineata pana la 12 noaptea.Acu nu mai e cazul si e bine asa.Cine vrea ajunge doctor si fara diploma sau faculta.Merje .
  9
  4
  Raportează
 • postat de Profesor
  Sâmbătă, 23 Martie 2019 05:43
  90.95.122.***
  Matematica e o ,,chestiune” grea pentru mai multă lume!
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.