Angajatorii, interesaţi de parteneriate cu Facultatea de Industrie Alimentară

Angajatorii, interesaţi de parteneriate cu Facultatea de Industrie Alimentară
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Excursii tematice cu studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, un premiu în bani la Sesiunea Ştiinţifică Studenţească şi, nu în ultimul rând, oportunităţi de angajare pentru tinerii absolvenţi, încă din acest an. Sunt numai câteva dintre beneficiile unui acord de parteneriat semnat recent între Centrul Integrat de Cercetare, Expertiza şi Transfer Tehnologic în Industria Alimentară (BioAliment-TehnIA), din cadrul Platformei de Cercetare Multidisciplinară ReForm-UDJG şi o fabrică de pâine, membră a unui grup important de morărit şi panificaţie din judeţul Bacău. “Colaborarea este mai veche: absolvenţii noştri își desfășoară activitatea în această companie de ani buni şi vizează două componente, respectiv activităţi de cercetare şi de educaţie. Remarcăm disponibilitatea agentului economic de a se implica în serviciul educațional, ca formă finală de recunoaştere a prestigiului, tradiţiei şi performanţei facultăţii noastre.

Pe 16 aprilie, va avea loc la Galaţi o prezentare a companiei, ocazie cu care vom iniţia şi o acţiune din ciclul ”Poveşti de succes”, vizând studenţii din anii terminali. Tot atunci se va vorbi despre primele oportunităţi de angajare”, a declarat prof. dr. habil. Nicoleta Stănciuc, responsabil BioAliment-TehnIA.

“Susţinem performanţa şi etica în afaceri, educaţia şi tinerii care doresc să se perfecţioneze în domeniu. La Galaţi vrem să punem bazele unui parteneriat pe termen lung, promovăm proiectele şi oferta de muncă în rândul studenţilor, pentru a selecţiona specialişti bine pregătiţi de la Dunărea de Jos, având în vedere tradiţia SIA”, a explicat Lucian Secară, managerul de HR al Grupului. În plus, grupul va promova oferta educaţională a facultăţii la toate punctele de lucru ale sale: Bacău, Vaslui, Iaşi cu perspective în Braşov şi Vrancea. Fabrica de pâine mai are astfel de parteneriate semnate cu Universitatea Agricolă din Iaşi şi intenţionează să stabilească legături de colaborare şi cu centrele universitare din Cluj şi Bucureşti.

Citit 2677 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2019 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.