Cursuri şi burse pentru doctoranzi şi post-doctoranzi

Cursuri şi burse pentru doctoranzi şi post-doctoranzi
Evaluaţi acest articol
(655 voturi)

“Doctoratul este acum un parcurs firesc, până la 35 de ani, pentru un tânăr care studiază în sistemul de învăţământ Bologna. S-a schimbat optica, faţă de acum 20-30 de ani, când doctoratul însemna o încununare a carierei”, a declarat prof. dr. ing. Eugen Rusu, preşedintele Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat de la Galaţi şi membru corespondent al Academiei Române. Prezent la deschiderea Conferinţei despre scrierea lucrărilor ştiinţifice, organizată de Departamentul pentru Formare Continuă şi Transfer Tehnologic, Rusu a explicat că există standarde noi de evaluare a unei teze de doctorat, aplicabile din 2018 şi că Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza un curs destinat doctoranzilor, în care să se explice care sunt greşelile de evitat în scrierea unei lucrări, astfel încât şcoala doctorală gălăţeană să nu aibă probleme în validarea tezelor. Tot el a amintit de programul de studii post-doctorale de trei ani, Antreprenor Doc, organizat de universitatea gălăţeană în colaborare cu Politehnica Bucureşti, "Ovidius" Constanţa, Universitatea Maritimă din Constanţa şi Universitatea din Suceava, prin care se vor acorda 100 de burse per total celor care doresc să-şi continue studiile doctorale şi post-doctorale.

“E foarte importantă activitatea postdoctorală. La finalul unui stagiu de doctorat, tânărul abia învaţă cum să scrie o lucrare ştiinţifică, într-un program post doctoral se desăvârşeşte. E esenţial să ne dezvoltăm şi să ne internaţionalizăm”, a mai spus Eugen Rusu.

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi a organizat, prin DFCTT, un curs intitulat „Bune practici de lucru privind realizarea și publicarea lucrărilor științifice”, la care doctoranzii UDJG au avut acces gratuit.

Pe 13-14 iunie, cei 500 de doctoranzi de la Galaţi vor avea ocazia să participe la cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei Ştiinţifice a Şcolilor Doctorale, cu invitaţi de seamă din ţară şi străinătate.

Citit 3506 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.