Evaluaţi acest articol
(160 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Specialişti din ţară şi din străinătate vor fi prezenţi pe 13-14 iunie la Galaţi, la cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice a şcolilor doctorale (CSUD), organizată de Universitatea “Dunărea de Jos”.

Evenimentul din acest an se derulează sub genericul „Perspectives and challenges in doctoral research”. Temele abordate vor fi de interes pentru cadre didactice şi doctoranzi din toate cele 16 domenii în care se desfăşoară activităţi doctorale la "Dunărea de Jos". Scopul manifestării este să pună la dispoziţie o platformă de diseminare a celor mai bune soluţii izvorâte din activitatea de cercetare.

“Promovăm excelenţa în cercetare, punem bazele unor parteneriate şi colaborări naţionale şi internaţionale, prin schimb de experienţă şi expertiză. Cei 500 de doctoranzi de la "Dunărea de Jos" vor putea să afle despre cele mai noi cercetări în domeniile lor de expertiză şi îşi vor face cunoscute rezultatele muncii”, a declarat Eugen Rusu, preşedintele CSUD Galaţi.

Conferinţa va fi deschisă de prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, cu o prelegere despre cercetare, inovare şi contribuţia acestora la dezvoltarea durabilă. Tot în plen va vorbi şi medicul Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, despre transplantul de ficat reuşit în premieră la noi în ţară. Din străinătate vor veni să conferenţieze în faţa doctoranzilor prof. Luciano Barboni, de la Università degli Studi di Camerino (UNICAM), Italia, şi prof. Giacomo Ferrari, University of East Piedmont, Italia. Vor mai avea prezentări prof. dr. Gheorghe Manolache, de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, şi prof. dr. Daniela Tarniţă, de la Universitatea din Craiova. Conferinţa este structurată pe zece secţiuni, disponibile pe site-ul: http://www.cssd-udjg.ugal.ro/.

Citit 1168 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2019 01:46

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro