A VII-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice a şcolilor doctorale

A VII-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice a şcolilor doctorale
Evaluaţi acest articol
(160 voturi)

Specialişti din ţară şi din străinătate vor fi prezenţi pe 13-14 iunie la Galaţi, la cea de-a VII-a ediţie a Conferinţei ştiinţifice a şcolilor doctorale (CSUD), organizată de Universitatea “Dunărea de Jos”.

Evenimentul din acest an se derulează sub genericul „Perspectives and challenges in doctoral research”. Temele abordate vor fi de interes pentru cadre didactice şi doctoranzi din toate cele 16 domenii în care se desfăşoară activităţi doctorale la "Dunărea de Jos". Scopul manifestării este să pună la dispoziţie o platformă de diseminare a celor mai bune soluţii izvorâte din activitatea de cercetare.

“Promovăm excelenţa în cercetare, punem bazele unor parteneriate şi colaborări naţionale şi internaţionale, prin schimb de experienţă şi expertiză. Cei 500 de doctoranzi de la "Dunărea de Jos" vor putea să afle despre cele mai noi cercetări în domeniile lor de expertiză şi îşi vor face cunoscute rezultatele muncii”, a declarat Eugen Rusu, preşedintele CSUD Galaţi.

Conferinţa va fi deschisă de prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, de la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, cu o prelegere despre cercetare, inovare şi contribuţia acestora la dezvoltarea durabilă. Tot în plen va vorbi şi medicul Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, despre transplantul de ficat reuşit în premieră la noi în ţară. Din străinătate vor veni să conferenţieze în faţa doctoranzilor prof. Luciano Barboni, de la Università degli Studi di Camerino (UNICAM), Italia, şi prof. Giacomo Ferrari, University of East Piedmont, Italia. Vor mai avea prezentări prof. dr. Gheorghe Manolache, de la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, şi prof. dr. Daniela Tarniţă, de la Universitatea din Craiova. Conferinţa este structurată pe zece secţiuni, disponibile pe site-ul: http://www.cssd-udjg.ugal.ro/.

Citit 2628 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2019 01:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.