Oportunităţi de angajare pentru toţi absolvenţii

Oportunităţi de angajare pentru toţi absolvenţii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Liceul Tehnologic "Radu Negru" se poate lăuda că le asigură absolvenţilor şanse foarte mari de a se angaja după terminarea studiilor, datorită parteneriatelor strânse pe care le are cu firmele unde elevii fac practică. Două dintre aceste societăţi sunt foarte cunoscute în Galaţi, Navinstal şi Damen.

Firma Electric Navinstal derulează de patru ani programe anuale de instruire practică pentru elevii de la profilul electrotehnic şi, mai nou, profilul mecanic. "Meseriile de electrician naval şi  lăcătuş naval au mare căutare pe piaţa europeană a muncii şi, ca urmare, sunt bine plătite. Deoarece avem lucrări contractate atât în România, cât şi în străinătate, le oferim tinerilor nu numai calificare la locul de muncă, dar şi oportunitatea de a lucra în şantiere navale din Olanda, Germania, Franţa. Investim în dezvoltarea lor personală, oferindu-le cursuri de comunicare, leadership, limba engleză. De asemenea, organizam evenimente care întăresc relaţiile personale, cum ar fi petreceri de Crăciun, concursuri de pescuit, plimbări de Dunăre", spune Simona Iosifescu, director de Resurse Umane la Navinstal. Aceasta susţine că, din 2015 şi până în prezent, Navinstal a angajat toţi absolvenţii de la "Radu Negru" care au dorit să îşi facă o carieră în acest domeniu, unii dintre ei devenind membri de bază ai echipei. Totodată, elevii care au împlinit 17 ani au posibilitatea de a lucra în firmă pe perioada vacanţei de vară, ca să acumuleze experienţă de muncă, să experimenteze statutul de angajat şi, de ce nu, să câştige bani de buzunar.

Şi colaborarea dintre Damen şi Liceul "Radu Negru" este una cu tradiţie, atât în ceea ce priveşte școala profesională, cât şi şcoala de maiştri. Şantierul Naval Damen a participat activ la promovarea, prin diverse mijloace, a claselor de şcoală profesională de la Liceul "Radu Negru", prin participarea la târgul meseriilor, promovarea directă a meseriilor în şcolile gimnaziale, alături de profesorii liceului, cu scopul de a atrage elevi către învățământul vocaţional.

"Anual, ca urmare a acestui parteneriat, am reușit înfiinţarea de noi profile şi clase, printre care cele de: lăcătuş constructor naval, sudor şi tubulator naval. Centrul de Formare Profesională Damen este o oportunitate de perfecţionare pentru elevii şcolii profesionale din cadrul liceului. Scopul acestui parteneriat este totodată angajarea directă a tinerilor. La sfârşitul ultimului an de studiu, în funcţie de rezultatele la practica din producţie, de încărcarea şantierului și de motivaţia fiecărui elev în parte, aceştia au acces la angajarea directă în meseriile pentru care s-au pregătit", spune Georgiana Vrabie, director de Resurse Umane la Damen.

Citit 1539 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.