Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
2 comentarii

După ce, la începutul acestei săptămâni, Ecaterina Andronescu ceruse tăierea a 26 de clase de la liceu pentru judeţul Galaţi, la presiunea sindicatelor, ministrul a revenit asupra deciziei.
De la inspectoarea generală Mioara Enache, am aflat că, în final, în loc de 26 de clase de liceu, se vor desfiinţa doar zece. Două dintre ele dispar pur şi simplu, iar opt sunt transferate la şcolile profesionale. Prin urmare, în judeţul Galaţi, vor fi la clasa a IX-a de liceu 122 de clase, iar la şcolile profesionale vor fi 45 de clase.
Mioara Enache ne-a declarat că decizia cu privire la liceele de unde s-au tăiat cele zece clase a fost luată în consiliul de administraţie al ISJ. "Nu tăiem de la unităţile unde deja există o singură clasă a IX-a la liceu, nici de unde vor fi afectate cadrele didactice. Vom reduce acolo unde au fost medii mici la admitere şi procente scăzute de promovare la Bacalaureat", a mai spus Mioara Enache.
Prin urmare, îşi vor transfera câte o clasă de liceu la profesională următoarele licee: "Radu Negru", "Aurel Vlaicu", CFR, "Traian Vuia", "Anghel Saligny", "D. Moţoc" - din Galaţi, iar din Tecuci - "Ovid Caledoniu şi "Elena Caragiani". Cele două clase care se vor desfiinţa sunt de la Economic şi "Paul Dimo".

Citit 8738 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:31

2 comentarii

 • postat de lil Marți, 04 Iunie 2019 08:37 86.124.204.*** Link la comentariu
  1
  1

  Sunteti cu capu', habar nu aveti pe ce lume traiti, taiati naibii de la liceele teoretice ca s-a saturat piata de absolventi care nu au nicio abilitate practica, tot o trageti cu procentele de promovabilitate, dar cum se poate ca elevi care intra cu medii de peste 9 la un liceu teoretic abia ia bacul cu 6, unde-i performanta...., vrem o tara ca afara (unde se pune accentul pe tehnic) dar servim numai interese si sustinem numai idei obediente.

  Raportează
 • postat de Jack the Ripper Sâmbătă, 01 Iunie 2019 11:43 5.13.165.*** Link la comentariu
  3
  16

  Din ce citesc in acest articol, d-na ministru Andronescu "a cerut" , fara ca o hotarare in acest sens sa fie publicata in MONITORUL OFICIAL. Doamna Mioara Enache, dumneata ai decis in CA al ISJ reducerea de clase de la liceele tehnologice, fara a avea "acoperire scrisa" (publicare in M.O.) pentru decizie. Observ ca ati decis taierea de clase de liceu doar de la liceele tehnologice, fara a aduce vreo atingere liceelor teoretice. Ne puteti explica si DE CE ?? Cu aceasta decizie s-a lovit in tot invatamantul tehnologic, A cui politica o faceti, doamna inspector? Va protejati liceele teoretice in defavoarea celor tehnologice? Cumva "piata" cere absolventi de liceu care se vor specializa doar in drept, stiinte sociale, matematica-informatica, stiinte politice. In tara asta doar vorbim sau mai si construim? Invatamantul tehnologic PER ANSAMBU trebuie dezvoltat, eu asta cred ca ar fi trebuit sa fie mesajul.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.