Doar zece clase de liceu dispar la Galaţi

Doar zece clase de liceu dispar la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

După ce, la începutul acestei săptămâni, Ecaterina Andronescu ceruse tăierea a 26 de clase de la liceu pentru judeţul Galaţi, la presiunea sindicatelor, ministrul a revenit asupra deciziei.

De la inspectoarea generală Mioara Enache, am aflat că, în final, în loc de 26 de clase de liceu, se vor desfiinţa doar zece. Două dintre ele dispar pur şi simplu, iar opt sunt transferate la şcolile profesionale. Prin urmare, în judeţul Galaţi, vor fi la clasa a IX-a de liceu 122 de clase, iar la şcolile profesionale vor fi 45 de clase.

Mioara Enache ne-a declarat că decizia cu privire la liceele de unde s-au tăiat cele zece clase a fost luată în consiliul de administraţie al ISJ. "Nu tăiem de la unităţile unde deja există o singură clasă a IX-a la liceu, nici de unde vor fi afectate cadrele didactice. Vom reduce acolo unde au fost medii mici la admitere şi procente scăzute de promovare la Bacalaureat", a mai spus Mioara Enache.

Prin urmare, îşi vor transfera câte o clasă de liceu la profesională următoarele licee: "Radu Negru", "Aurel Vlaicu", CFR, "Traian Vuia", "Anghel Saligny", "D. Moţoc" - din Galaţi, iar din Tecuci - "Ovid Caledoniu şi "Elena Caragiani". Cele două clase care se vor desfiinţa sunt de la Economic şi "Paul Dimo".

Citit 9671 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.