130 de seniori, absolvenţi ai Universităţii Vârstei a Treia

130 de seniori, absolvenţi ai Universităţii Vârstei a Treia
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

130 de seniori au absolvit săptămâna trecută cursurile Universităţii Vârstei a Treia (U3A), printr-un curs festiv care să le rămână multă vreme în memorie.

“U3A înseamnă socializare, acumulare de cunoştinţe, dans, drumeţie, cântec. Un stil de viaţă pe care îl recomand tuturor”. “U3A este un balsam, o poveste fără sfârşit a celor care vor să meargă mai departe”. “U3A m-a ajutat să mă redescopăr. Nu aş fi publicat niciun vers, dacă nu deveneam cursant al acestui program. Mi-a făcut trei ani minunaţi.” Sunt numai câteva din gândurile celor 130 de absolvenţi seniori ai cursurilor Universităţii Vârstei a Treia, care au primit diplome, au urmărit cu emoţie cursul festiv - o paralelă între viaţa de student la U3A şi cursul Dunării - au rememorat cele mai frumoase momente din timpul anului, prin intermediul unui film realizat de colega lor, Roxana Băcanu, şi au purtat cu mândrie roba şi toca universitară. Mulţi dintre ei frecventează cursurile din primul an de înfiinţare şi spun că nu se vor opri aici. Pentru că, dincolo de informaţii şi schimb de cunoştinţe, U3A înseamnă la Galaţi şi următoarele activităţi extracurriculare, care le aduc cursanţilor multă bucurie: Ceaiul de la ora 10, Clubul de lectură, publicaţia Infosenior, Clubul Drumeţie de vârsta a treia, Clubul creativ plus - atelier de croşetat, Balul Seniorilor, excursii şi vizite, întâlnirile de marţi şi multe altele.

“Am o simpatie şi o admiraţie pentru dumneavoastră, pentru că aţi ales să veniţi la cursuri şi să învăţaţi din nou. Statistic, cursanţii U3A vin de două ori şi jumătate mai des la facultate decât studenţii noştri tineri, aşa că reprezentaţi un exemplu pentru tânăra generaţie din multe puncte de vedere”, a declarat la cursul festiv prof. dr. Lucian Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii.

La eveniment au fost prezenţi şi doi dintre cei 200 de profesori care predau la U3A, prof. dr. Rodica Segal şi actorul Vlad Vasiliu, care le-au mulţumit studenţilor pentru sârguinţa de care au dat dovadă. “Avem la Cluj o fină. Într-un Centru pentru persoane vârstnice s-a pornit un atelier care se numeşte tot U3A, chiar dacă nu este găzduit de o Universitate. Fac aceleaşi activităţi pe care le avem noi la Galaţi şi ne consultă în diverse situaţii. În iunie, ca nişte naşi adevăraţi, vom participa la festivitatea lor de absolvire”, a declarat prof. dr. Violeta Puşcaşu, iniţiatoarea programului U3A în România.

Înfiinţat în toamna anului 2016, programul Universitatea Vârstei a Treia este o premieră pe ţară şi a dobândit deja, pe parcursul celor trei ani de existenţă, notorietate, devenind o activitate căutată de seniorii gălăţeni.

Citit 2600 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2019 03:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.