Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Dintre cei 3.188 de candidaţi înscrişi la proba de Limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului 2019 au absentat, ieri, 78 de elevi. De la preşedinta comisiei de examen, inspectoarea generală Mioara Enache, am aflat că proba s-a desfăşurat la Galaţi fără incidente.

Subiectele de la examenul de Limba şi literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcţie de profilul liceului absolvit. Absolvenţii de la profilul Real, precum și cei de la liceele tehnologice şi vocaţionale, au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga. Cei de la profil umanist şi absolvenţii de pedagogic au avut ca cerinţă realizarea eseului referitor la un text poetic aparţinând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

La primul subiect, comun pentru toate profilurile, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi", de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

De la inspectoarea de specialitate la Limba şi literatura română, profesoara Daniela Angelica Nistor, am aflat că subiectele "nu au fost mai dificile şi nici mai uşoare decât ele primite la simulare. Au respectat modelul publicat de Ministerul Educaţiei şi au fost construite pe aceeaşi structură ca subiectele de la simularea Bacalaureatului. Au fost subiecte de nivel mediu. Se poate obţine cu uşurinţă nota 7,00“.

Miercuri, 3 iulie, şi joi, 4 iulie, elevii vor susţine celelalte probe din cadrul examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, şi proba la alegere a specializării. Rezultatele iniţiale se afişează luni, 8 iulie, iar cele finale, pe 13 iulie.

Citit 1586 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 18:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro