Subiecte de nivel mediu la Română

Subiecte de nivel mediu la Română
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dintre cei 3.188 de candidaţi înscrişi la proba de Limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului 2019 au absentat, ieri, 78 de elevi. De la preşedinta comisiei de examen, inspectoarea generală Mioara Enache, am aflat că proba s-a desfăşurat la Galaţi fără incidente.

Subiectele de la examenul de Limba şi literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcţie de profilul liceului absolvit. Absolvenţii de la profilul Real, precum și cei de la liceele tehnologice şi vocaţionale, au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga. Cei de la profil umanist şi absolvenţii de pedagogic au avut ca cerinţă realizarea eseului referitor la un text poetic aparţinând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

La primul subiect, comun pentru toate profilurile, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi", de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

De la inspectoarea de specialitate la Limba şi literatura română, profesoara Daniela Angelica Nistor, am aflat că subiectele "nu au fost mai dificile şi nici mai uşoare decât ele primite la simulare. Au respectat modelul publicat de Ministerul Educaţiei şi au fost construite pe aceeaşi structură ca subiectele de la simularea Bacalaureatului. Au fost subiecte de nivel mediu. Se poate obţine cu uşurinţă nota 7,00“.

Miercuri, 3 iulie, şi joi, 4 iulie, elevii vor susţine celelalte probe din cadrul examenului de bacalaureat, proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, şi proba la alegere a specializării. Rezultatele iniţiale se afişează luni, 8 iulie, iar cele finale, pe 13 iulie.

Citit 2899 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.