Se poate lua destul de uşor nota 8,00 la Matematică

Se poate lua destul de uşor nota 8,00 la Matematică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Dintre cei 3.286 de candidaţi înscrişi pentru proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2019, s-au prezenta la examen 3.172, dintre care 2.298 au susţinut proba la Matematică şi 874 la Istorie. Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la Galaţi, proba s-a desfăşurat fără probleme. 

Mai mult decât atât, profesorii consideră că subiectele au fost destul de uşoare. "Subiectele de la examenul la Matematică claselor de matematică-informatică sunt destul de simple, iar nota 8 se ia uşor”. Pentru elevii de nivel mediu, cele mai mari dificultăți le pun “subiectul I, problema 6, și subpunctele c) de la subiectele II și III. Un caz particular este subiectul II, problema 1, aceea cu matrici, subpunctul c. Este o chestiune care nu s-a mai dat până acum, în forma aceasta, și acolo s-ar putea să fie derutați, dar nu este ceva dificil. Elevii de nivel mediu s-ar putea să aibă niște dificultăți acolo, dar asta înseamnă o notă de 7,50. Dacă fac subiectele care sunt foarte ușoare, 7,50 este uşor de atins", spune profesoara Mariana Coadă de la CNVA.

Absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat la Istorie au avut Evul Mediu și autonomiile locale ca cerințe, la subiectul al III-lea. La primul subiect, elevilor le-a picat un text despre comunism, iar la ultimele exerciții au avut de răspuns unor întrebări cu privire la “Criza orientală”.

Azi, candidaţii vor susţine ultima probă, cea la disciplina la alegere din specializarea studiată. Pe 8 iulie se vor afişa rezultatele iniţiale şi se vor depune contestaţiile. Notele finale vor fi publicate pe 13 iulie.

Citit 1708 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2019 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.