Se caută doctoranzi pentru AntreprenorDoc

Se caută doctoranzi pentru AntreprenorDoc
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Se caută doctoranzi şi cercetători postdoctorat dornici să îşi desăvârşească studiile. Proiectul "Antreprenordoc - Excelenţa academică şi valori antreprenoriale - sistem de burse pentru asigurarea oportunităţilor de formare şi dezvoltare a competenţelor antreprenoriale ale doctoranzilor şi postdoctoranzilor" a fost lansat la Universitatea "Dunărea de Jos".

"Ne dorim atragerea celor mai performanţi doctoranzi şi cercetători care vor să îşi continue cariera, prin asigurarea oportunităţilor de formare pedagogică practică, cu prioritate în sectoarele economice cu potenţial competitiv şi în domeniile de specializare inteligentă. Au fost 25 de proiecte depuse, norocul nostru a fost că prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, preşedintele Senatului, s-a implicat personal în scrierea proiectului, aşa că Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi s-a situat pe primul loc", a declarat prof. dr. ing. Eugen Rusu, preşedintele CSUD Galaţi. Grupul-ţintă total este format din 67 de studenţi doctoranzi şi 30 de cercetători post-doctorat (organizaţi în trei serii). În parteneriatul proiectului sunt implicate Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Universitatea "Ovidius" din Constanţa, Universitatea Maritimă din Constanţa şi Universitatea Politehnica din Bucureşti. Selecţia grupului ţintă se face în cadrul fiecărei instituţii partenere, universităţii gălăţene fiindu-i alocaţi 27 de doctoranzi şi 18 post-doctoranzi (organizaţi în trei serii). Eligibili sunt doar doctoranzii aflaţi acum în anul II sau III de studiu şi post-doctoranzii care au susţinut teza în urmă cu cinci ani şi sunt înscrişi deja într-un program post-doctoral institutional.

Proiectul se va implementa pe durata a 36 de luni, iar valoarea totală este de aproape şapte milioane de lei. Obiectivul proiectului constă în creşterea numărului absolvenţilor de învăţământ terţiar universitar şi non universitar care îşi vor găsi un loc de muncă sau vor fi promovaţi la locul de muncă. Alături de instituţiile de învăţământ superior, în proiect mai participă Institutul de Cercetări pentru Echipamente şi Tehnologii în Construcţii - ICECON SA, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi.

Citit 3192 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.