Campanie de colectat uleiul uzat, la Liceul ”Aurel Vlaicu”

Campanie de colectat uleiul uzat, la Liceul ”Aurel Vlaicu”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Elevii Liceului Tehnologic "Aurel Vlaicu" au început să colecteze ulei alimentar uzat, care ulterior a fost predat spre reciclare firmei "Viitorul în roz SRL".

Atunci când uleiul alimentar uzat este aruncat în sistemul de canalizare, acesta înfundă ţevile şi produce defecţiuni în sistemele din staţiile de epurare, iar costurile de curăţare şi reabilitare a ţevilor de canalizare sunt  foarte mari. Un litru de ulei alimentar uzat care este aruncat în sistemul de canalizare poluează un milion de litri de apă. Această cantitate reprezintă necesarul pentru supravieţuire pentru un adult pe o durată de 14 ani. Odată ajuns în apă, uleiul formează o peliculă la suprafaţa apei care împiedică oxigenul să ajungă la plantele şi vieţuitoarele acvatice. Dacă ajunge în sol pământul devine nefertil.

Elevii îi învită pe cetăţenii din cartierele învecinate şi nu numai să colecteze uleiul alimentar uzat după ce s-a răcit, să-l strecoare pentru a elimina impurităţile şi resturile de mâncare, să-l pună într-un recipient de plastic şi să-l introducă în recipientul de colectare pus la dispoziţie de firma parteneră, situat în curtea Liceului Tehnologic "Aurel Vlaicu".

Citit 3489 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2019 18:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.