Galaţi Summer University - o experienţă inedită pentru viitorii studenţi

Galaţi Summer University - o experienţă inedită pentru viitorii studenţi
Viitorii studenţi au simulat un protest pe treptele Universităţii în cadrul Şcolii de vară
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

90 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a au plecat de la Galaţi cu amintiri de neuitat şi cu dorinţa de a se întoarce în Campusul "Al. I. Cuza", în calitate de studenţi. Galaţi Summer University a ajuns la final, iar noi am cules impresii de la participanţii de anul acesta.

În cadrul proiectului, realizat de L.S.G. în colaborare cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi Casa de Cultură a Studenţilor, liceeni din judeţele Călăraşi, Brăila, Tulcea, Vrancea, Bacău şi Galaţi au văzut, timp de două săptămâni, ce înseamnă să fii student: au mâncat la cantină, au dormit la cămin şi s-au familiarizat cu oferta Universităţii.

Pe lângă vizitele la cele mai importante facultăţi, unde au stat de vorbă cu profesorii şi au văzut laboratoarele şi dotările, elevii au avut posibilitatea să participe la sesiuni de dezvoltare personală, un concurs de proiecte pentru ONG-uri, unul de talente, ba chiar şi unul de fotografie. Cine a dorit a dat şi o restanţă, ca să vadă cum e! Însă, cea mai inedită acţiune organizată în cadrul Galaţi Summer University, cu acordul instituţiei şi a autorităţilor, a fost ... simularea unui protest, pe treptele Universităţii. "O acţiune unică la nivel de şcoală de vară în toată ţara, ce a avut drept scop să le stimulăm elevilor spiritul civic, să le explicăm ce implică un protest şi cum se organizează. Tema aleasă a fost, bineînţeles, legată de drepturile tinerilor şi ei şi-au scris singuri pancartele şi lozincile", a explicat Sergiu Bodlev, liderul L.S.G. Acţiunea a durat cam o oră şi jumătate şi a produs ecouri în inima participanţilor. "E prima dată când am participat la un protest şi am simţit că noi, tinerii, chiar putem schimba ceva. A fost cea mai tare experienţă, dar am avut multe alte activităţi, ceea ce a făcut ca şederea noastră la Galaţi să fie solicitantă şi extrem de plăcută. M-am simţit ca într-o a doua familie şi mă gândesc serios să vin la o facultate din Galaţi, pentru că mi-au plăcut oamenii de aici", a recunoscut eleva Maria Hoiaş din Bacău. Colega ei, Ştefania Colpoş, participantă la G.S.U, a scris pe blogul său, la final: "14 zile am discutat, am învăţat cele mai interesante jocuri, am ascultat cele mai haioase poveşti de viaţă, am învăţat să lucrez mai eficient într-o echipă. Mi-am deschis sufletul în faţa unor oameni pe care, deşi nu îi cunoşteam de foarte mult timp, îi simţeam aproape de inima mea. Am învăţat să protestez pentru drepturile mele şi ale colegilor mai mari şi, cel mai important, am aflat cu ce se ocupă fiecare facultate, în ce domeniu aş putea să mă perfecţionez". Proiectul este organizat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Citit 3397 ori Ultima modificare Luni, 05 August 2019 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.