Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Aplicarea Legii Educaţiei în privinţa schimbării Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a, cu mai multe probe decât în prezent şi cu prezentarea unui portofoliu, pentru elevii care în prezent sunt în clasa a VII-a, s-ar putea amâna cu patru ani, potrivit unei inițiative legislative depuse în Comisia de Învăţământ din Senat.
Proiectul are un singur articol în care se arată că "Evaluarea Naţională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2020-2021".
În prezent, Legea Educației prevede că, începând cu anul școlar 2020-2021, elevii de clasa VIII-a vor susține un examen cu mai mult de două probe, la limba română și la matematică şi ştiinţe, la o limbă străină, la informatică şi una orală de evaluare a competenţelor civice şi cetăţeneşti.
Solicitarea de amânare a aplicării legii a venit din partea părinţilor şi a profesorilor, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei nu a venit până acum cu o metodologie de examen, aşa cum prevedea legea. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este de acord cu amânarea evaluării naţionale transdisciplinare, spunând că profesorii nici nu predau transdisciplinar în prezent.

Citit 696 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 18:36

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro