Evaluarea Naţională la mai multe discipline se amână

Evaluarea Naţională la mai multe discipline se amână
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aplicarea Legii Educaţiei în privinţa schimbării Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a, cu mai multe probe decât în prezent şi cu prezentarea unui portofoliu, pentru elevii care în prezent sunt în clasa a VII-a, s-ar putea amâna cu patru ani, potrivit unei inițiative legislative depuse în Comisia de Învăţământ din Senat.

Proiectul are un singur articol în care se arată că "Evaluarea Naţională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2020-2021".

În prezent, Legea Educației prevede că, începând cu anul școlar 2020-2021, elevii de clasa VIII-a vor susține un examen cu mai mult de două probe, la limba română și la matematică şi ştiinţe, la o limbă străină, la informatică şi una orală de evaluare a competenţelor civice şi cetăţeneşti.

Solicitarea de amânare a aplicării legii a venit din partea părinţilor şi a profesorilor, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei nu a venit până acum cu o metodologie de examen, aşa cum prevedea legea. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este de acord cu amânarea evaluării naţionale transdisciplinare, spunând că profesorii nici nu predau transdisciplinar în prezent.

Citit 1445 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.