Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
3 comentarii

Prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, preşedintele Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Ovidius” din Constanţa, pentru promovarea valorilor educaţiei şi ştiinţei, modernizarea învăţământului universitar românesc şi consolidarea relaţiilor inter-universitare în domeniul cercetării şi inovării. “Activitatea prof. Georgescu este o împletire fericită a cercetării, dezvoltării şi inovării cu managementul de vârf în asigurarea resurselor, condiţiilor şi evaluărilor acestor activităţi. Cariera sa educational-formativă s-a desfăşurat în România, dar şi în ţări cu tradiţie precum Franţa, SUA, Italia, Olanda, Germania, Japonia, reprezentând învăţământul superior românesc la cele mai înalte niveluri. Domnia sa este o prezenţă remarcabilă la nivel regional, naţional şi internaţional, cu recunoaştere în diferite organisme şi structuri de la Comisia Europeană la NATO, universităţi şi institute de cercetare din toată lumea”, se arată în Laudatio. Profesorul Georgescu a colaborat cu Universitatea „Ovidius” la implementarea unor proiecte POSDRU de burse doctorale şi postdoctorale. “Am fost extrem de onorat de această distincţie, prima care mi se acordă în România. Proiectele în care am inclus, de foarte mulţi ani, Universitatea din Constanţa, plus contribuţiile generale la bunul mers al cercetării, faptul că sunt expert al Comisiei Europene din 2003, toate acestea au contribuit la oficializarea aprecierii în plan naţional. E o recunoaştere de vârf şi, odată acordat acest titlu, am devenit membru al comunităţii academice constănţene”, a declarat prof. dr. ing. Lucian Georgescu.

Citit 632 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 17:32

3 comentarii

 • postat de Georgian Popescu Marți, 08 Octombrie 2019 08:39 86.120.249.*** Link la comentariu
  0
  0

  Având în vedere că în timpul mandatului de secretar de stat la Ministerul Cercetării și Inovării, universitatea constănțeană a beneficiat de sponsorizarea consistentă a multor proiecte, nu cred că această numire mai surprinde pe cineva...

  Raportează
 • postat de Iulian Vineri, 04 Octombrie 2019 16:03 95.76.34.*** Link la comentariu
  0
  1

  Felicitari, domnule profesor, ne mandrim cu dumneavoastra si cu realizarile dumneavoastra!

  Raportează
 • postat de Maxim Joi, 03 Octombrie 2019 18:49 109.166.130.*** Link la comentariu
  0
  1

  Felicitari Domnule Profesor! Va doresc sa aveti mult succes in toate, sa reusiti sa mentineti ceea ce ati construit de-a lungul timpului si totodata sa promovati mai departe cercetarea si valorile educatiei din invatamantul universitar romanesc!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.