Studio de operă pentru studenţii de la Arte

Studio de operă pentru studenţii de la Arte
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Studioul de Operă "Leonard", un proiect îndrăzneţ realizat de echipa Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", în colaborare cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi - Facultatea de Arte, a fost inaugurat în acest weekend, printr-un spectacol al viitorilor artişti. Astfel, în premieră, studenţii au pus în scenă fragmente din lucrări binecunoscute din literatura muzicală: "Don Giovanni" de Mozart, musicalul "Les Misérables" de Claude Michel Schönberg, precum şi o operă rar cântată aparţinându-i compozitorului Charles Gounod, intitulată "Doctor fără voie", realizată după farsa lui Molière.
"A fost un spectacol primit cu urale, ceea ce ne încurajează să continuăm. Practic, prin acest proiect eficient, noi venim în întâmpinarea studenţilor, dându-le posibilitatea să cânte, încă din timpul facultăţii, pe o scenă profesionistă şi să lucreze direct cu profesioniştii din teatru. Pe de altă parte, cu studenţii putem aduce pe scena Teatrului Muzical părţi din spectacole şi spectacole scrise recent, fără să ni se solicite drepturi de autor, ceea ce reprezintă o importantă diversificare a repertoriului. Nu e un proiect unic în România, noi am luat modelul Teatrelor din Cluj şi Bucureşti", a declarat pentru "Viaţa liberă", prof. dr. Teodor Niţă, directorul Teatrului "Nae Leonard". Practic, studenţii se pregătesc pentru spectacole în sala Studio a clasei de operă, la SB03 din Campusul ştiinţei şi se produc pe scena teatrului. La specializarea Interpretare muzicală - canto şi la masteratul de Teatru muzical al Facultăţii activează aproximativ 60 de studenţi.

Citit 1594 ori Ultima modificare Luni, 09 Decembrie 2019 19:46

1 comentariu

 • postat de MIHAIL
  Vineri, 13 Decembrie 2019 21:40
  188.24.199.***
  DOAMNEE,IARTA-MA CA VOI FI CAM RAUTACIOS;INAINTE ERAU 3 FACULTATI DE CANTO SI ERAU ZECI DE SOLISTI DE OPERA MUUULT MAI VALOROSI FATA DE CEI DE ACUM;PANA SI MAREA NOASTRA ...CELEBRITATE ,MOLDOVEANCA DIN ADJUD,DOAMNA GHEORGHIU,AROGANTA SI FARA UN SIMT AL MASURII,DE FAPT NUMIT,...BUN SIMT,S-A FACUT DE RAS AFIRMAND CA PENTRU DOMNIA SA,LEGENDARA MARIA CALLAS,NU ESTE ATAT DE REMARCABILA,ESTE,IN RAPORT CU ARTISTA DIN ADJUD,DOAR O COLEGA DE LA ACEEASI CASA DE DISCURI!!!RUSINE DOAMNA,SA AI SIMTUL MASURII ESTE CEVA CU TOTUL REMARCABIL!!!CHELTUIM AIUREA BANI DIN BUGETUL TARII PENTRU FINANTAREA ATATOR INSTITUTII MENITE SA PREGATEASCA ACTORI SI INTERPRETI LIRICI,ABSOLVENI CU SUTELE,FARA NICIO VALOARE ,DAR BINE MERSI,CADRELE DIDACTICE DE LA ACESTE SCOLI SUPERIOARE PRIMESC SALARII PE MASURA!!!IN OPERA,OFTEZ DUPA GENERATIA DE AUR DIN PERIOADA ,50-70 ,IMI AMINTESC CU TOT RESPECTUL DE HERLEA,ENIGARESCU,EUGENIA MOLDOVEANU,OHANESIAN,MARTINOIU,ETC,ETC,ETC...VREAU SA VA MAI SPUN UN LUCRU,PRIVIND MODESTIA SI VALOAREA ADEVARATULUI ARTIST LIRIC;CAND ,INTR-O DISCUTIE CU MAESTRUL NICOLAE HERLEA,I-AM SPUS ACESTUIA CA IL ASOCIEZ MARILOR BARITONI DIN TOATE TIMPURILE,DOMNIA SA,ZAMBIND CONDESCENDENT,MI-A RASPUNS CU UN ZAMBET USOR TRIST, ,,DRAGUTA,MA SITUEZI PREA SUS!!!,, ACESTEA AU FOST VORBELE CELUI CONSIDERAT CEL MAI MARE ARTIST DE OPERA DIN TOATE TIMPURILE,AL ROMANILOR!!! CE PRAPASTIE IMENSA INTRE AROGANTA GHEORGHIU SI ACEST CARUSO AL ROMANILOR!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.