Preşedintele Senatului Universitar, prof. Cătălin Fetecău: Mai multă implicare în viaţa comunităţii

Preşedintele Senatului Universitar, prof. Cătălin Fetecău: Mai multă implicare în viaţa comunităţii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru anul 2020 şi pentru mandatul de preşedinte al Senatului Universitar, prof. dr. Cătălin Fetecău şi-a propus o mai mare implicare a UDJG în viaţa comunităţii şi o mai bună comunicare a ofertei educaţionale în regiunea de SE şi judeţele limitrofe, ba chiar în restul ţării şi, de ce nu, în străinătate.

“Ne dorim ca anul acesta să devină funcţională ca sală de spectacole Aula Magna din Campusul Ştiinţei. Aici vom putea organiza propriile evenimente, la care îi invităm pe toţi gălăţenii. Apoi, ne dorim ca încheierea şi deschiderea anului universitar să aibă anvergura şi rezonanţa meritată în comunitate. Aşa cum am făcut în 2014 şi 2015, la nivelul Facultăţii de Inginerie, şi aşa cum a făcut Clujul anul acesta, ne dorim o paradă comună a tuturor absolvenţilor, care să implice şi comunitatea şi să crească respectul faţă de mediul universitar”, a declarat Cătălin Fetecău. Pentru popularizarea ofertei educaţionale vor fi organizate caravane şi Zile ale porţilor deschise la fiecare facultate în parte.

“Ne-am propus să dezvoltăm Centrul de Kinetoterapie de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, un centru deschis gălăţenilor care doresc să facă recuperare şi care poate aduce profit Universităţii. Apoi, cred că instituţia de învăţământ superior din Galaţi ar merita un muzeu propriu, dar şi o Casă a Universitarilor, unde actuali şi foşti profesori se pot întâlni să socializeze, să discute idei, să găsească soluţii pentru oraş”, a explicat Fetecău.

Actualul preşedinte al Senatului îşi doreşte reabilitarea sediului central al instituţiei, a tuturor amfiteatrelor, dotarea la standarde a laboratoarelor de lucru, consolidarea corpului W şi finalizarea construcţiei de la Piscicultură, eventual transformarea ei în crescătorie de sturioni sau, de ce nu, în bibliotecă universitară unică.

Pe plan intern, Cătălin Fetecău se gândeşte la actualizarea Cartei Universităţii, codul de legi după care funcţionează UDJG. “Ne dorim ca, pornind de la Cartă, să armonizăm toate regulamentele şi toate procedurile şi metodologiile care trebuie să existe într-o instituţie la nivelul anului 2020. Sunt multe proceduri care nu există. Vom lucra la Senat pe comisii, punctual, împreună cu cei din Consiliul de Administraţie, să vedem cum putem armoniza lucrurile. E o chestiune internă, care ne priveşte şi fără de care nu putem merge mai departe”, a declarat prof. dr. ing. Cătălin Fetecău, preşedintele Senatului.

Citit 4640 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2020 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.