Cinci şcoli din judeţul Galaţi primesc ”Masă caldă” (PROIECT)

Cinci şcoli din judeţul Galaţi primesc ”Masă caldă” (PROIECT)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Programul pilot "Masă caldă" va fi extins anul acesta la 150 de unităţi de învăţământ, de la 50 câte erau până la sfârşitul anului trecut, printr-o ordin dat în 2016. Printre cele 150 de şcoli în care elevii vor primi un prânz gratuit se numără şi cinci din judeţul Galaţi.

Iniţial, în decembrie 2019, guvernanţii şi-au anunţat intenţia de a include în program doar 100 de şcoli, însă cifra prezentată acum în proiectul de ordonanţă de urgenţă a ajuns la 150. Motivul invocat de guvernanţi a fost faptul că în instituţiile unde s-a introdus deja Programul "Masă caldă" s-a observat o îmbunătățire considerabilă a frecvenței elevilor la cursuri, față de anii precedenți.

În singura şcoală din judeţul Galaţi care a fost până în prezent beneficiară a programului, cea de la Frumuşiţa, nu a mai existat niciun caz de abandon şcolar, iar rezultatele la învăţătură s-au îmbunătăţit, ne-a explicat, anul trecut, directoarea Maria-Magdalena Oprişan.

Cele patru şcoli care ar urma să beneficieze de programul-pilot începând din acest an, pe lângă cea din Frumuşiţa, sunt: Şcoala Nr. 1 Munteni, Şcoala din Ungureni, Şcoala "Nicolae Bălcescu" din Tecuci şi Şcoala Nr. 1 din Ghidigeni.

În total, ar putea primi un prânz cald la şcoală aproximativ 2.800 de elevi (409 la Frumuşiţa, 628 la Munteni, 322 la Ungureni, 370 la Tecuci şi 1.008 la Ghidigeni).

Citit 14157 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.