UPDATE Elevii de a VII-a susţin simulare în luna mai după subiecte din noua programă

UPDATE Elevii de a VII-a susţin simulare în luna mai după subiecte din noua programă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, joi, 16 ianuarie 2020 | Ministerul Educației va pilota subiecte speciale pentru elevii de clasa a VII-a după noua programă școlară, în cadrul simulării Evaluării Naționale din luna mai, pentru care va fi emis un ordin special, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. ”Elevii care în prezent sunt în clasa a VII-a, la începutul lunii mai, vor susține pilotarea Evaluării Naționale după noile structuri de subiecte. Având în vedere cele mai de sus, va fi propus un nou Ordin de ministru, prin care va fi aprobată structura subiectelor pentru pilotare, a programelor și calendarului”, se mai arată în comunicat.

Iniţial, Ministerul intenţionase să renunţe la simularea pentru clasele a VII-a, dar pentru că părinţii s-au arătat nemulţumiţi de această decizie, s-a hotărât ca testarea să se dea în luna mai.


Ce elevi au scăpat de simularea examenelor anul acesta | Ministerul Educaţiei a elaborat un proiect prin care prevede că elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor susţine simularea pentru Evaluarea Naţională şi pentru Bacalaureat în ultima săptămână din martie. Conform aceluiaşi document, elevii din clasele a VII-a şi a XI-a nu vor mai da anul acesta simulare. Pentru aceştia din urmă, proiectul de ordin precizează că se pot organiza simulări la nivelul fiecărui judeţ în parte.

Proba la Limba şi literatura română se va susţine pe 23 martie, iar cea la Matematică, pe 24 martie, urmând ca rezultatele să fie date elevilor pe 3 aprilie.

Elevii claselor a XII-a vor da şi ei proba scrisă la Limba română pe 23 martie, cea obligatorie a profilului pe 24 martie şi cea la alegere pe 26 martie. Rezultatele le vor fi comunicate pe 3 aprilie.

Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, după care vor urma discuţii individuale cu elevii, la şedințele cu părinții, în consiliile profesorale, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

15 ianuarie 2020

Citit 3727 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.