Un spectacol dedicat directorilor şcolilor gălăţene

Un spectacol dedicat directorilor şcolilor gălăţene
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a oferit duminică un spectacol susţinut de artiştii de la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" tuturor directorilor liceelor gălăţene, participanţi în Proiectul "Parteneriat pentru performanţă", prin care se organizează târgurile educaţionale. Pe lângă câteva ore de încântare în compania artiştilor lirici, invitaţii au primit diplome, câte o scrisoare de mulţumire şi au socializat cu cei din conducerea Universităţii, la o cupă de şampanie.

Acţiunea în premieră a UDJG a fost bine primită de profesorii din preuniversitar. "E o iniţiativă deosebită, nu pentru faptul că am reuşit să ne vedem, ci pentru că idea de performanţă, de legătură prin cultură, prin educaţie trebuie să fie determinantă şi pentru Galaţi. Avem licee care fac proba învăţământului preuniversitar şi o instituţie de învăţământ superior pe locul V în ţară. Trebuie să strângem rândurile, pentru copiii noştri, să oferim o alternativă generaţiei noi", a declarat Mirela Onişor, director la Liceul “Radu Negru”.

“Ne dorim ca tinerii să rămână în Galaţi, să vadă că avem programe performante şi condiţii foarte bune şi pentru asta avem nevoie de colegii noştri din preuniversitar, pentru a-i ajuta pe elevi să îşi aleagă o carieră în cunoştinţă de cauză”, a explicat prorectorul Silvius Stanciu, iniţiatorul întâlnirii.

“Promovarea se face prin actul educaţional formativ, dar şi prin actul de cultură. Vrem să vă mulţumim pentru colaborare, sperăm că ne veţi fi aproape şi pe viitor, noi fiind cea mai importantă universitate de pe ultimii 1.100 de kilometri ai Dunării”, a declarat prof. dr. Lucian Puiu Georgescu, rectorul ales.

Inedit este că 70 la sută dintre artiştii aflaţi pe scena liricului în spectacolul “Văduva veselă” sunt absolvenţii programelor de la Facultatea de Artă din Galaţi. “Din patru roluri principale, trei au fost acoperite de absolvenţii sau profesorii de la Arte, ceea ce înseamnă că la Galaţi se face performanţă. La noi vin tineri din ţară şi din străinătate să studieze şi rămân să profeseze în Teatru. Pentru Galaţi, Universitatea este un produs Premium, este o formă de a atrage oameni valoroşi şi dedicaţi”, a explicat Teodor Niţă, directorul Teatrului şi decanul Facultăţii de Arte.

Citit 1333 ori Ultima modificare Luni, 17 Februarie 2020 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.