Festival de teatru contemporan pentru adolescenţi

Festival de teatru contemporan pentru adolescenţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tinerii pasionaţi de teatru, care se simt talentaţi, doresc să se afirme şi găsesc modalităţi inedite de a-şi face mesajul cunoscut sunt aşteptaţi să se înscrie la Festivalul Concurs de Teatru Contemporan pentru Adolescenţi, organizat, în premieră, de Teatrul Dramatic "Fani Tardini", în parteneriat cu Facultatea de Arte, Inspectoratul Şcolar şi Primăria Municipiului Galaţi.

“E o invitaţie la libertate, unică în ţară. Ne dorim să creăm în premieră, la Galaţi, o platformă de expimare. Sunt foarte mulţi tineri care au plecat de aici şi au devenit nume importante în domeniul artisitic. În plus, avem în oraş Liceu de Arte, Şcoală Populară de Arte, Facultate de Arte, adică structuri capabile, la fiecare nivel de dezvoltare a copiilor, să absoarbă şi să dezvolte abilităţi în domeniu. Mi se pare absolut firesc ca Teatrul Dramatic să unească aceste puncte şi să le dea tinerilor posibilitatea să se exprime aşa cum simt ei, fără să fie influenţaţi în vreun fel, decât de propria lor conştiinţă”, a explicat Toma Florin, profesor la Facultatea de Arte şi director al Teatrului.

Cei interesaţi trebuie întâi să trimită o scrisoare de intenţie şi să se înscrie, fie în secţiunea individual, fie în cea de grup, până pe 15 martie. Dacă ştiu deja ce vor, concurenţii pot trimite un pitch video de maximum două minute, în care să explice tema aleasă. Proba va consta în prezentarea unui performance original (între 10 şi 45 de minute), pe o temă la alegere, folosindu-se de oricare dintre mijloacele de exprimare artistică.

"Concursul e deschis tinerilor de până în 19 ani. Încercăm să-i atragem către teatru, către scenă, să îi învăţăm să se exprime artistic, să comunice prin performance despre ei, despre problemele lor, despre familie, prieteni, şcoală, oraş, norme, societate, iubire, carieră, viitor, tot ceea ce îi interesează, îi preocupă sau le populează universul", a explicat Toma Florin.

Toate propunerile vor fi analizate de un juriu compus din artişti profesionişti şi profesori de arte. Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu pe 25 martie. Ulterior, finaliştii vor beneficia de sprijin şi îndrumare din partea studenţilor şi a profesorilor Facultăţii de Arte, în toate etapele de construire a performance-ului: scriere dramatică, lectură, repetiţii în decor marcat, alegerea costumelor (acolo unde acestea sunt necesare), repetiţii de mişcare, repetiţii generale. La final, pe 11-12 mai, cei rămaşi în concurs, pregătiţi până în dinţi, vor urca pe scenă, într-un spectacol cu public.

Citit 883 ori Ultima modificare Luni, 02 Martie 2020 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.