Preşedintele Klaus Iohannis: Şcolile şi universităţile nu se vor mai redeschide

Preşedintele Klaus Iohannis: Şcolile şi universităţile nu se vor mai redeschide
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie şi, pentru elevii care nu sunt în anii terminali, nu se vor mai relua cursurile în unităţile de învăţământ. Vor merge la şcoală doar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, din 2 iunie, pentru pregătirea examenelor. 
“Faptul ca elevii s-ar duce la şcoală ar implica din punctul nostru de vedere două riscuri mari. Riscul major ca elevii să ducă boala la şcoală şi un risc semnificativ să ducă boala de la şcoală acasă”, a declarat președintele Klaus Ioahnnis, după prima şedinţă cu înalţi oficiali guvernamentali, de la Cotroceni, la care a participat şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie. 
Președintele Iohannis a avut astăzi, la Palatul Cotroceni, “o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunțat administrația prezidențială, în care s-a decis ca şcoala să nu se mai redeschidă pentru copiii de grădiniţă şi elevii din ciclurile primar, gimnazial şi liceal şi nici pentru studenţii din universităţi.  
Excepţie fac elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a vor putea reveni la școală după 2 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație, normele de distanțare pot fi respectate, vor fi maximum 12 elevi într-o clasă.
Examenele naționale se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însa cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanţare.

Citit 2706 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:23

1 comentariu

 • postat de Un pas inainte si doi inapoi, c-asa-i hora pe la noi...
  Marți, 28 Aprilie 2020 15:28
  77.111.247.***
  Stati linistiti ca saptamana viitoare zice ca le deschide si ca prelungeste si anul scolar ... !
  Dupa toate decretele si ordonantele astea din ultima vreme inca nu v-ati lamurit ce genii conduc tara asta (spre prapastie !!!) ?
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.