Mâine începe echivalarea probelor de competenţe

Mâine începe echivalarea probelor de competenţe
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echivalarea şi recunoşterea competenţelor lingvistice şi digitale pentru absolvenții de clasa a XII-a are loc în perioada 11-17 iunie, potrivit calendarului oficial de Bacalaureat 2020.

S-a stabilit o procedură care înlocuiește probele orale de competențe de la examenele din anii trecuți și care nu presupune prezența fizică a candidaților, decât pentru proba de competențe digitale, acolo unde elevii nu au făcut TIC în liceu. Candidații se notează cu “Admis/Respins” la această „probă” şi notarea se va realiza pe baza unei proceduri realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, potrivit Ordinului privind organizarea examenului din acest an. Pentru cei care au făcut TIC, competențele digitale sunt echivalate cu media aritmetică a mediilor anuale la materia TIC din clasele a IX-a și a X-a.

Media aritmetică a celor patru ani de liceu a mediilor de la limba și literatura română devine calificativ la proba orală de la Bac 2020: cei cu media între 5 și 6,99 sunt ”utilizatori medii”, mediile între 7 și 8,49 primesc calificativ ”utilizator avansat”, iar mediile între 8.50 și 10 primesc calificativul ”utilizator experimentat”.

În mod similar sunt calculate și calificativele pentru competenţele în limbă străină.

Cei care au susţinut examene recunoscute internaţional la limbă străină sau la utilizarea calculatorului le pot, de asemenea, echivala cu probele de la Bacalaureat printr-o simplă cerere şi depunerea documentelor care să ateste acest lucru.

Citit 1725 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.